Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

Έκθεση του Εργαστηρίου Χαρακτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Έκθεση αποφοίτων του Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, διοργανώνουν από κοινού η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Στην έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας από το Σάββατο 20 Απριλίου έως και τις 31 Αυγούστου, παρουσιάζονται τόσο έργα των αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι εκπόνησαν τις διπλωματικές τους εργασίες στο εργαστήριο Χαρακτικής, όσο και έργα των διδασκόντων του εργαστηρίου.
Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του, προβάλλει τις τεράστιες δυνατότητες της χαρακτικής τέχνης μέσα από τα έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, αντικατοπτρίζοντας τη σημαντική καλλιτεχνική παραγωγή του εργαστηρίου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την έμπνευση που τροφοδοτείται από το αναπάντεχο και το παιχνίδι της δημιουργίας.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Γιώργος Βασιλείου, Άννα Γιαμαλή, Ιωάννα-Υπατία Γραμματικοπούλου, Αννίτα Δημητρίου, Σουλτάνα Ηλωρίδου, Letizia Innesto, Αθηνά Κακάβα, Σοφία Καμάρα, Παναγιώτα Μαστοράκη, Βαλεντίνη Παντελαίου, Θεοδώρα Παπαγγελούτσου, Αγαθή Παππά, Ευαγγελία Πασσιά, Παναγιώτης Πριστούρης, Φαίη Ράλλη, Ειρήνη Ράπτη, Ηλιάνα Σιάργκα, Αγαθή Σιόλου, Ματίνα Τασατζή, Δημητρούλα – Ραφαηλία Τεκτονίδου, Δήμητρα Τρουπή, Άννα Τσερνένκο και Βενετία Υφαντίδου, καθώς και οι διδάσκοντες Ράνια Σταθοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος και Γιάννα Καλογιάννη.
Η αφίσα της έκθεσης φιλοτεχνήθηκε από τον φοιτητή του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Γκίκα, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εικονογράφηση-Αφίσα», που διδάσκεται από τον επίκουρο καθηγητή Κωνσταντίνο Παπαμιχαλόπουλο.
Στην έκθεση δε θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια, αλλά θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από τις διδάσκουσες και τους διδάσκοντες της Σχολής. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τρίτης, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Κλειστό, επίσης, θα είναι την Κυριακή του Πάσχα και την Πρωτομαγιά.

Σχετικά άρθρα

«Έργον Θεοφίλου: εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία»

«Τόπος και τοπίο» της Αγαθής Παππά στο Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή»

«Χαράκτες εν κοινωνία» για την Κιβωτό του Κόσμου