ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Η μητέρα του σκύλου» για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Στο τελευταίο τριήμερο μπαίνουν οι παραστάσεις του έργου «Η μητέρα του σκύλου» , που ανεβαίνει από την Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση», σε σκηνοθεσία Γιώργου Νάκου και σκηνική προσαρμογή της Ελευθερίας Πανταζή, έχοντας αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και κερδίζοντας το θεατρόφιλο κοινό των Ιωαννίνων.

Η παράσταση ολοκληρώνει τον κύκλο της την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο λόμπι του ξενοδοχείου Ermis (Σίνα 2).
«Η μητέρα του σκύλου» αποτελεί ένα ταξίδι στη μνήμη και τη σύγχρονη ελληνική ιστορία μέσα από τα μάτια της Ρουμπίνης Μέσκαρη, μιας συνταξιούχου αρτίστας του θεάτρου με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ραραού. Μέσα από τις αποσπασματικές αφηγήσεις της, με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, για την πολύπαθη ζωή της γνωρίζουμε τους περιφερειακούς χαρακτήρες του ομώνυμου βιβλίου του Μάτεσι, στο οποίο βασίζεται η σκηνική προσαρμογή του έργου.
Πρόκειται για μια performance, όπου το γέλιο εναλλάσσεται συχνά με τη συγκίνηση με εικόνες από την κατοχική Ελλάδα να ζωντανεύουν με όχημα το αριστουργηματικό κείμενο του Παύλου Μάτεσι και οδηγό την κατά γενική ομολογία εξαιρετική ερμηνεία της Ελευθερίας Πανταζή.
Το εισιτήριο κοστίζει 9 ευρώ και το 7 ευρώ το μειωμένο (άνεργοι, ΑμεΑ, φοιτητές , μαθητές, άνω των 65). Στην τιμή περιλαμβάνεται ένα ποτήρι κρασί. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 6947691698.