ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

«Καζάνι που βράζει» το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Με «καζάνι που βράζει» μπορεί να παρομοιαστεί η κατάσταση στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με την εκλογή του Μάκη Χρυσοστόμου στη θέση του προέδρου να έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.

Σε συνέχεια της ανεξαρτητοποίησης του Βασίλη Βασιλείου από την πλειοψηφούσα παράταξη, παραμένοντας ωστόσο στη θέση του γενικού γραμματέα, και των δηλώσεων της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» Γρηγόρη Γκίκα για συμφέροντα και δολοπλοκίες, τη σκυτάλη παίρνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» Γιάννης Μήτσης, ο οποίος μιλά για ετσιθελισμούς, τραμπουκισμούς, εκβιασμούς, απειλές, αποστασίες, συναλλαγές και εξαρτήσεις από συμφέροντα.
Ο κ. Μήτσης δε φείδεται χαρακτηρισμών τόσο κατά του Μ. Χρυσοσοτόμου, στον οποίο καταλογίζει ότι υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τον ήδη υποβαθμισμένο και καταρρακωμένο επιμελητηριακό θεσμό από τον τέως πρόεδρο, όσο και κατά του Δημήτρη Δημητρίου, τον οποίο κατονομάζει ως «προστάτη των ορφανών και ανεξάρτητων». Στην κατηγορία αυτή εντάσσει εκτός του Β. Βασιλείου, τους ανεξαρτητοποιηθέντες από τη δική του παράταξη Σπ. Μπέκα και Β. Παππά.
«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο κ. Δημητρίου και η παράταξη του επιβεβαιώνουν τα οργανωμένα συμφέροντα, που είχε με μέλη του δικού μου συνδυασμού και το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν μέχρι σήμερα εις βάρος όχι μόνο της παράταξης μου, αλλά όλου του επιχειρηματικού κόσμου που εκπροσωπούμε. Νέες εποχές, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστόμου, χειρότερες από τις παλιές», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γ. Μήτσης και κάνει γνωστό στον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού ότι η παράταξή του δε θα ανεχθεί άλλη υποβάθμιση του θεσμού, θα λέει πάντα την αλήθεια, υπερασπίζοντας τα μέλη με οποιοδήποτε προσωπικό και πολιτικό κόστος, ώστε «να σταματήσει το “κομματικό καφενείο” των ημετέρων που μετέτρεψαν το Επιμελητήριο».
«Το “Ανεξάρτητο Επιμελητήριο” είναι ενωμένο και πανέτοιμο ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου 2023 για ένα Επιμελητήριο ανοικτό σε όλους, ισχυρό και δυνατό για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας, της τοπικής οικονομίας και κατ’ επέκταση της εθνικής.
Το “Ανεξάρτητο Επιμελητήριο” δεν εκβιάζει, ούτε εκβιάζεται, ούτε το φοβίζουν, οι τραμπουκισμοί και τα νταηλίκια από οπουδήποτε και αν προέρχονται, πολύ δε περισσότερο από αποστάτες και προδότες της παράταξης του. Η αλήθεια λάμπει και πονάει», καταλήγει ο Γ. Μήτσης.

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο τα «εργατικά χέρια» από τις Φιλιππίνες

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων