ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Επιστολή στον υπουργό για ενίσχυση ζωοτροφών και κορωνοενίσχυση σε χοιροτρόφους

Την παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά για την τακτοποίηση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών, ζητά ο πρόεδρος του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών» Θεοχάρης Λιούρης.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του, η οποία κοινοποιείται και στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τους βουλευτές Ιωαννίνων και τον περιφερειάρχη Ηπείρου, πολλοί κτηνοπτηνοτρόφοι έχουν μείνει απλήρωτοι από την ενίσχυση του 2% για την αγορά ζωοτροφών παρότι είναι δικαιούχοι αυτής. Με δεδομένο ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την πρώτη πληρωμή και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κτηνοπτηνοτρόφοι λόγω της ακρίβειας είναι τεράστια, ζητά από τον κ. Γεωργαντά να επιληφθεί του προβλήματος, προκειμένου να γίνει συμπληρωματική πληρωμή το συντομότερο δυνατόν.
Παράλληλα, του υπενθυμίζει το πρόβλημα το οποίο προέκυψε κατά την πληρωμή των χοιροτρόφων για την κορονοενίσχυση, που έγινε με βάσει την ΚΥΑ 1184 / 247574 / 2021, και μέχρι σήμερα δεν έχει τακτοποιηθεί, παρά την προφορική του δέσμευση για επίλυση και πληρωμή του συνόλου των χοιροτρόφων.

Σχετικά άρθρα

Από ευκαιρία… αναγκαιότητα η αξιοποίηση των προγραμμάτων

Ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ, τα Σχέδια Βελτίωσης και το Leader

«Ένωση Αγροτών» – Συμφωνία με υψηλές τιμές διάθεσης του γάλακτος