ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Μετέφερε στην Πάφο το παράδειγμα των Ιωαννίνων

Τον ρόλο που έχει διαδραματίσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην ανάπτυξη της πόλης, παρουσίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στην εκδήλωση – συζήτηση «Η Συμβολή των Πανεπιστημίων στην ανάπτυξη της πόλης», που διοργάνωσε στην Πάφο ο ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Oxygono, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου.

Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν η δυναμική που αναπτύσσεται στην Πάφο, ώστε από μια καθαρά τουριστική πόλη να μετεξελιχθεί σε μία ευημερούσα φοιτητούπολη, με τον κ. Δημητρίου να μεταφέρει την εμπειρία των Ιωαννίνων, εστιάζοντας στο ότι η περιοχή μπήκε στον χάρτη των εταιριών υψηλής τεχνολογίας και με την κατασκευή του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας θα δοθεί περισσότερη δυναμική και κίνητρο και για άλλες εταιρίες να την επιλέξουν για εγκατάσταση. Γενικότερα, ανέφερε ότι λόγω του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μια σειρά από κλάδους της επιχειρηματικότητας είδαν πραγματική άνθηση και μια σειρά από νέες επιχειρήσεις συστάθηκαν και στόχευσαν την προσέλκυση των φοιτητών για να τους εντάξουν ως πελάτες τους, ενώ παράλληλα όφελος έμμεσο ή άμεσο είχαν όχι μόνο οι επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Πάφο, ο κ. Δημητρίου παραβρέθηκε και στα εγκαίνια του Πάρκου Γενοκτονίας των Ποντίων.

 

Σχετικά άρθρα

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων

Πλατφόρμα προβολής και διασύνδεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων