ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Συμφωνίες για άμεσες και μελλοντικές επιχειρηματικές συνεργασίες

Με σημαντικές επαφές και συμφωνίες για άμεσες και μελλοντικές συνεργασίες για την επιχειρηματικότητα αλλά και τον τουρισμό, επέστρεψε η αποστολή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων από το Αργυρόκαστρο, όπου συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στην 1η Αλβανοελληνική εμπορική έκθεση Αργυροκάστρου.

Η διοργάνωση της έκθεσης ήρθε ως συνέχεια της αδελφοποίησης των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου, με σαφή τη διάθεση των εκπροσώπων των δύο Επιμελητηρίων να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους.
«Η επιχειρηματικότητα δεν έχει σύνορα και εμείς νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε πράξη προς όφελος των οικονομιών των επιχειρήσεων αλλά και των οικονομιών των δυο χωρών. Είναι πιστεύουμε η ώρα που μπορούμε άμεσα και με την πρώτη ευκαιρία να σχεδιάσουμε κοινές ενέργειες, κοινά πρότζεκτ, να συμμετάσχουμε και να υλοποιήσουμε κοινά προγράμματα και δράσεις, να δημιουργήσουμε μια μεγάλη αλληλέγγυα οικονομία από την οποία κερδισμένες θα είναι και οι δύο πλευρές», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης, τα οποία πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη, της υπουργού Τουρισμού της Αλβανίας Mirelas Kumbaro Furxhi ,της πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία Σ. Φιλιπποπούλου, των δημάρχων Αργυροκάστρου, Δρόπολης, Ζαγορίου και Ιωαννίνων, καθώς και των πρόεδρων των Επιμελητηρίων Αργυροκάστρου Μ. Ηοxha και Δυρραχίου Α. Isteri.
Να σημειωθεί ότι μετά από συναντήσεις του Δ. Δημητρίου και του γενικού γραμματέα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Βασίλη Βασιλείου, αποφασίστηκε να εξεταστεί το επόμενο βήμα, το οποίο θα περιλαμβάνει στοχευμένες επισκέψεις ομάδας επιχειρηματιών και στελεχών του Επιμελητηρίου για συνεργασίες αλλά και δημιουργία άμεσων σχέσεων με αντίστοιχους επιχειρηματίες από την περιοχή του Αργυροκάστρου έως και το Δυρράχιο.
Στην αποστολή του Επιμελητηρίου συμμετείχαν, επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. Βασίλης Καμηνάς και Ασημούλα Θανασιά, ο διευθυντής Ι. Δασκαλόπουλος και η Α. Ζέρβα από το Enterprise Europe network.

Σχετικά άρθρα

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων

Πλατφόρμα προβολής και διασύνδεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων