ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Επιστολή για την καταβολή της ενίσχυσης στους χοιροτρόφους

Την παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού για καταβολή της κρατικής ενίσχυσης και στους χοιροτρόφους, που δεν την εισέπραξαν εμπρόθεσμα, παρότι υπέβαλαν την αίτηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΚΥΑ, ζητά ο πρόεδρος του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών» Χάρης Λιούρης.

Επιπλέον αναφέρει ότι, λόγω της πανδημίας, κάποιοι χοιροτρόφοι δεν είχαν προβεί στην εμπρόθεσμη απογραφή του ζωικού κεφαλαίου στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες και μια μερίδα παραγωγών δεν είχε την δυνατότητα υποβολής αίτησης απογραφής επειδή δεν είχε υποβάλει την απαιτούμενη αίτηση (Ο.Σ.Δ.Ε).
«Ο κλάδος της χοιροτροφίας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα τόσο από τη ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής όσο και της χαμηλής τιμής διάθεσης, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση και να απειλούνται με αφανισμό. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την χοιροτροφία, η είσπραξη της ενίσχυσης είναι άκρως αναγκαία προκειμένου να διατηρηθούν οι χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε όπως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, επιληφθείτε του προβλήματος προκειμένου να πληρωθεί το σύνολο των παραγωγών, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης με εμπρόθεσμη απογραφή του ζωικού κεφαλαίου, καθώς και οι παραγωγοί οι οποίοι έχουν προβεί σε απογραφή του ζωικού κεφαλαίου αλλά δεν υπέβαλαν αίτηση Ο.Σ.Δ.Ε.», σημειώνει σε επιστολή του, που απευθύνεται και στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρη Μελά και κοινοποιείται στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Από ευκαιρία… αναγκαιότητα η αξιοποίηση των προγραμμάτων

Ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ, τα Σχέδια Βελτίωσης και το Leader

«Ένωση Αγροτών» – Συμφωνία με υψηλές τιμές διάθεσης του γάλακτος