ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Ελπίζει σε άρση της απαγόρευσης των σχολικών εκδρομών

Προβληματίζει τον τουριστικό κλάδο η αναστολή πραγματοποίησης σχολικών εκδρομών, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, και κυρίως βέβαια ο χρόνος που θα διαρκέσει αυτή.

Η πόλη αλλά και η ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων υποδέχονται κάθε χρόνο εκατοντάδες σχολικές εκδρομές και κυρίως σε μια «νεκρή» από τουριστικής άποψης περίοδο, αυτή ανάμεσα από το τέλος των εορτών των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς έως το Πάσχα.

Η αναστολή των σχολικών εκδρομών, εφόσον διαρκέσει όλο αυτό το διάστημα, θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα στις επιχειρήσεις, όχι μόνο τις αμιγώς τουριστικές, αλλά και στις επιχειρήσεις εστίασης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης.

«Είναι ένα σοβαρό θέμα για την οικονομία των επιχειρήσεών μας και της πόλης ευρύτερα. Αναμένουμε η απόφαση αυτή να ανακληθεί, όταν μειωθεί η επιδημιολογική επιβάρυνση, γιατί στην περιοχή μας πολλές επιχειρήσεις δουλεύουν πολύ με σχολικές εκδρομές την περίοδο από τα μέσα Φλεβάρη έως τα μέσα Μαΐου», σημείωσε.

Κατά τα άλλα, ο προορισμός είχε κάτι παραπάνω από ικανοποιητική επισκεψιμότητα την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παρά τις ακυρώσεις που υπήρξαν λόγω της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι να διατηρηθεί η επισκεψιμότητα αυτή και να επεκταθεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με την Ένωση Ξενοδόχων να «ποντάρει» στην ενίσχυση του αεροδρομίου Ιωαννίνων με νέες γραμμές εσωτερικού και εξωτερικού, κατεύθυνση για την οποία αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Σχετικά άρθρα

Ικανοποιητικές δεδομένης της εποχής οι πληρότητες για το Πάσχα

Μέτρα «φρένο» στα Airbnb ζητούν οι ξενοδόχοι

Γεωργία Χαλάτση

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC