ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Τράπεζα Ηπείρου- Ανέδειξε τον ρόλο στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας

Ο ρόλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας παρουσιάστηκε στον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Γιώργο Ξηρογιάννη και σε άλλα στελέχη της διοίκησής του, κατά την επίσκεψή τους στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας, στο πλαίσιο της περιοδείας τους στην Ήπειρο.

Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσουν με στελέχη της ανώτατης διοίκησης της Τράπεζας. Στον κομβικό ρόλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ως μοχλός ανάπτυξης της Ηπείρου, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Ιωάννης Βουγιούκας, δηλώνοντας ότι η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα. «Η παρουσία ενός κοινωνικού εταίρου, όπως ο ΣΕΒ, στις προσπάθειες ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων είναι πολύ σημαντικός και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είναι σύμμαχος στις προσπάθειες της επιχειρηματικής κοινότητας. Ως Τράπεζα είμαστε πάντα δίπλα στις τοπικές επιχειρήσεις, παρέχοντας κατάλληλες συμβουλευτικές υπηρεσίες και προϊόντα», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο κ. Βιδάλης, τόνισε ότι η επίσκεψη στα Γιάννενα έδωσε τη δυνατότητα να συζητήσουν με πολλές δυναμικές επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και να τους μεταφέρουν χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν. «Ο ΣΕΒ σήμερα εκπροσωπεί δυναμικές επιχειρήσεις από όλους τους τομείς και περιφέρειες της ελληνικής οικονομίας, ενώ σε ποσοστό 70% στους κόλπους του εντάσσονται μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, τις οποίες στηρίζουμε στην προσπάθεια μεγέθυνσης και διεύρυνσης της ανταγωνιστικότητας τους», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Τράπεζας Ηπείρου Κωσταντίνος Ζωνίδης, ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Βουγιούκας και ο εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος Βασίλης Τσουκανέλης συμμετείχαν και στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε ο ΣΕΒ με θέμα τις προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα της Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Με αναφορές στο έλλειμμα τραπεζικής εξυπηρέτησης

Με δύο ομιλητές στο TechFuse η Τράπεζα Ηπείρου

Ενεργοποίηση της δυνατότητας πληρωμών μέσω IRIS Payments από την Τράπεζα Ηπείρου