ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Στη Βουλή η μείωση του προσωπικού στα ΙΚΕΑ

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της μείωσης του προσωπικού στα ΙΚΕΑ Ιωαννίνων και Λάρισας, μέσω προγράμματος εθελουσίας εξόδου, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα με ερώτησή της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ουσιαστικά η κ. Μπακαδήμα μεταφέρει την πρόσφατη ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, υιοθετώντας το ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για απολύσεις.
Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 ερωτά τον υπουργό αν είναι ενήμερος σχετικά, εάν ισχύουν οι καταγγελίες περί εθελουσίας εξόδου λόγω μείωσης τετραγωνικών και αν ναι, τι μεγέθους αποζημιώσεις θα δοθούν, πόσα άτομα προβλέπεται να απομακρυνθούν από κάθε κατάστημα, για ποιο λόγο αποφασίστηκε η μείωση των τετραγωνικών των δύο καταστημάτων, αν η μείωση τετραγωνικών συνεπάγεται και μείωση διαθέσιμου εμπορεύματος ή αν αυτό θα μετακυλιστεί στο e-shop των καταστημάτων, ποιος ο τζίρος των δύο καταστημάτων το 2020 και μέχρι σήμερα (συμπεριλαμβανομένων των e-shops) και ποια η διαφορά του από το 2019, καθώς και αν υπάρχει πρόβλεψη ώστε να βρεθεί λύση με κρατική παρέμβαση για να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.

Σχετικά άρθρα

ΜέΡΑ25 – Στα Γιάννενα αύριο ο Κρίτων Αρσένης

ΜέΡΑ25: Με στόχο να γίνει ξανά βιώσιμη η χώρα

Στα Γιάννενα το Σάββατο ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ηπειρωτικός Αγών