ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Επιστολή σε Λιβάνιο για εξόφληση των επιδοτήσεων στους κτηνοτρόφους

Την άμεση εξόφληση του συνόλου των επιδοτήσεων του 2020 προς τους κτηνοτρόφους ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό ο πρόεδρος του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών» Θεοχάρης Λιούρης.

Στην επιστολή του, που κοινοποιείται και στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρη Μελά, σημειώνει ότι οι τιμές των ζωοτροφών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, κάτι στο οποίο έχει συμβάλλει και το γεγονός της αδικαιολόγητης μη καταβολής του συνόλου των επιδοτήσεων του έτους 2020 που δικαιούνται, μέχρι σήμερα.
«Η μοναδική λύση στο αδιέξοδο αυτό, η οποία και θα ανακουφίσει τους παραγωγούς, για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες διαβίωσης αλλά και προμήθειας των απαραίτητων εφοδίων, για τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους, είναι η άμεση εξόφληση του συνόλου των επιδοτήσεων. Για τους λόγους αυτούς, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, σας παρακαλούμε για την χωρίς καθυστερήσεις ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Από ευκαιρία… αναγκαιότητα η αξιοποίηση των προγραμμάτων

Ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ, τα Σχέδια Βελτίωσης και το Leader

«Ένωση Αγροτών» – Συμφωνία με υψηλές τιμές διάθεσης του γάλακτος