ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Όμιλο Πειραιώς

Την επιτυχημένη ολοκλήρωση –με πολλαπλή υπερκάλυψη– της συνδυασμένης προσφοράς 1.200.000.000 νέων κοινών ονομαστικών σε θεσμικούς επενδυτές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδος και σε ειδικούς και μη ειδικούς επενδυτές στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Πειραιώς Holdings.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, η τελική τιμή διάθεσης διαμορφώνεται στο ανώτερο επίπεδο του αρχικού εύρους τιμών διάθεσης (1,15 ευρώ) ανά νέα μετοχή. Ως αποτέλεσμα, η Πειραιώς Holdings αναμένεται να αντλήσει κεφάλαια 1,38 δισ. ευρώ από τη συνδυασμένη προσφορά.
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου. «Η επιτυχής ολοκλήρωση της προσφοράς νέων μετοχών, η ποιότητα και ο πλουραλισμός των επενδυτών που συμμετείχαν, συνιστούν ψήφο εμπιστοσύνης στον Όμιλο Πειραιώς και τη στρατηγική του, καθώς και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η αύξηση κεφαλαίου θα επιτρέψει στην Πειραιώς να εκπληρώσει τον απώτερο στόχο που έχει θέσει για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της κατά τους επόμενους 12 μήνες και να εκπληρώσει την κεντρική επιδίωξη να καταστεί μια ισχυρή τράπεζα, έτοιμη για την επόμενη μέρα, με δυνατή κεφαλαιακή βάση ώστε να στηρίξει την ελληνική οικονομία καθώς ανακάμπτει από την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η συνδυασμένη προσφορά προσέλκυσε ευρεία συμμετοχή από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές, και ολοκληρώθηκε με πολλαπλή υπερκάλυψη. Μετά την πιστοποίηση της καταβολής του ποσού της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς Holdings την ή περίπου την 29η Απριλίου, η Πειραιώς Holdings αναμένει ότι οι νέες μετοχές θα αποδοθούν στους δικαιούχους μέσω του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων την ή περίπου την 6η Μαΐου, ενώ η διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα ξεκινήσει μία ημέρα μετά. Η Πειραιώς Holdings θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις επόμενες ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα της εναπομείνασας διαδικασίας της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με νεότερη ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο η οικονομική και επιχειρηματική δυναμική της Ηπείρου

Εκ νέου στο Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας η Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει το δίκτυο των καταστημάτων της