ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Παρέμβαση για το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Παρακάλαμο

Τη διατήρηση του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Παρακάλαμο ζητά από τη διοίκηση του Ομίλου Πειραιώς το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, καλώντας την να επανεξετάσει το πλάνο της, καθώς το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι κομβικής σημασίας για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τον δήμο Πωγωνίου.

«Στη δύσκολη εποχή που περνάει και η χώρα μας, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς οφείλει και αυτός να αντιληφθεί το κομβικής και στρατηγικής σημασίας σημείο που είναι τοποθετημένη η Τράπεζα. Ένα ακριτικό σημείο της Ηπείρου, με ιδιαίτερα μορφολογικά, κοινωνικά αλλά και πολιτικά χαρακτηριστικά, λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί 67 κοινότητες και οικισμούς και ένα πολύ μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον δήμο Πωγωνίου και λόγω των χιλιομετρικών αποστάσεων, για αντικειμενικούς λόγους είναι αδύνατη η καθημερινή εξυπηρέτηση από τα καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων. Ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας της Π.Ε Ιωαννίνων αντιλαμβανόμαστε ως ένα σημείο μια αλλαγή στρατηγικής και ενός νέου project του Ομίλου σας, αλλά από την άλλη πλευρά θεωρούμε ότι έχετε τη δυνατότητα σε κάποιες περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη, να μη λειτουργείτε αποκλειστικά με κανόνες οικονομίας», αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου.
Τέλος, επισημαίνει στη διοίκηση του Ομίλου Πειραιώς ότι στη μεγέθυνση της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή του νομού Ιωαννίνων έπαιξαν σε έναν μεγάλο βαθμό και ρόλο όλα τα προηγούμενα χρόνια απλοί πολίτες του δήμου Πωγωνίου αλλά και επιχειρηματίες-επενδυτές της περιοχής, οι οποίοι προέρχονται ενδεχομένως και από τις απορροφήσεις άλλων τραπεζών που προχώρησε ο Όμιλος.

Αναφορά της Μ. Τζούφη στη Βουλή

Ως αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μερόπη Τζούφη την επιστολή του δημάρχου Πωγωνίου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Παρακάλαμο.
Όπως επισημαίνει, η απόφαση αυτή θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τους κατοίκους του δήμου, καθώς είναι το μοναδικό υποκατάστημα στην περιοχή, εξυπηρετώντας κατοίκους 67 κοινοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων καλεί τον υπουργό Οικονομικών να εξετάσει το περιεχόμενο της επιστολή του δημάρχου Πωγωνίου και να αναλάβει σχετικές ενέργειες.

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο τα «εργατικά χέρια» από τις Φιλιππίνες

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Στο επίκεντρο η οικονομική και επιχειρηματική δυναμική της Ηπείρου