ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Προτιμούν να ζυμώνουν από το να πάνε στον φούρνο

Την ένταξή τους στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού, ζητούν και οι αρτοποιοί, με την πτώση του τζίρου τους να φτάνει ή και να ξεπερνά το 70%.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι καταναλωτές είτε έχουν περιορίσεις τις επισκέψεις στα αρτοποιεία και προμηθεύονται αρτοπαρασκευάσματα από τα σούπερ μάρκετ, είτε επιλέγουν ακόμη και το ζύμωμα ψωμιού, όπως εκτιμά η Ομοσπονδία Αρτοποιών, ερμηνεύοντας την αύξηση των πωλήσεων αλευριού κατά 145% το τελευταίο διάστημα.
«Δυστυχώς η κυβέρνηση δε μας έχει εντάξει στα μέτρα στήριξης, αν και είναι κατακόρυφη η πτώση σε όλα τα μαγαζιά. Υπολειτουργούμε κάτω από δύσκολες συνθήκες και βάζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό καθημερινά στον κίνδυνο που υπάρχει, παρά τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουμε}, σημείωσε ο πρόεδρος των αρτοποιών Ιωαννίνων Θεόδωρος Σίνδρος.
Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αρτοποιοί, έχουν σταλεί υπομνήματα τόσο στο υπουργείο Ανάπτυξης, όσο και στο υπουργείο Οικονομικών. «Οι υποσχέσεις που έχουμε είναι ότι αναζητούν ένα θεσμικό πλαίσιο στήριξης ώστε να ενταχθούμε τουλάχιστον σε κάποια μέτρα στήριξης όπως για ελεύθερους επαγγελματίες», σημείωσε ο κ. Σίνδος.
Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς στον κλάδο δεν παρουσιάζονται ζητήματα αισχροκέρδειας αυτές τις ημέρες.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση