ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Κατεβάζουν διακόπτες και τα ξενοδοχεία

Δεκτό έκανε η κυβέρνηση το αίτημα για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας, που είχαν ζητήσει με παρεμβάσεις τους πολλές Ενώσεις Ξενοδόχων, μεταξύ των οποίων και αυτή του Νομού Ιωαννίνων.

Η απόφαση του υπουργείου Τουρισμού ελήφθη με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, όπως τονίζεται, και η αναστολή λειτουργίας ισχύει έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τίθεται δε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.
Μιλώντας στον Η.Α., ο γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων ανέφερε πως η απόφαση ήταν μονόδρομος, κάνοντας γνωστό ότι πολλά ξενοδοχεία είχαν έτσι κι αλλιώς κλείσει, καθώς δεν είχαν ούτε έναν πελάτη. Και όχι μόνο στον ορεινό όγκο της Ηπείρου, αλλά ακόμη και μέσα στα Γιάννενα, όπου υπήρχαν πελάτες και για άλλους σκοπούς πέρα από τουριστικούς.
Οι αποφάσεις για το ποιο ξενοδοχείο θα μείνει ανοιχτό θα ληφθούν σήμερα ή το αργότερο αύριο, μετά από συνεδρίαση –μέσω τηλεδιάσκεψης- του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων. Η Ένωση θα διερευνήσει το ενδιαφέρον από ξενοδόχους και αν υπάρχουν περισσότερες από μία προτάσεις, ενδεχομένως η επιλογή να γίνει με κλήρωση.
Αυτή τη στιγμή ελάχιστα είναι τα μισθωμένα δωμάτια, ωστόσο ενδεχομένως να χρειαστούν κάποιες ρυθμίσεις, καθώς υπάρχουν κάποιες μακροχρόνιες συμφωνίες με διαμένοντες φοιτητές, αλλά και προσωπικό της Frontex. Από την αναστολή λειτουργίας αναμένεται να εξαιρεθούν τα ξενοδοχεία, που έχουν μισθωθεί για τη διαμονή προσφύγων.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση