ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Πρόκριμα Ι. Βιτάλη για την προεδρία για τη Διεπαγγελματική Φέτας

Πρώτος σε ψήφους στις εκλογές του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) για την εκπροσώπηση στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας αναδείχθηκε ο αντιπρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη Α.Ε.» Γιάννης Βιτάλης, στην έκτακτη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στη Λάρισα.

Ο κ. Βιτάλης έλαβε 19 ψήφους, δεύτερος σε ψήφους αναδείχθηκε με 15 ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Τυράς- Ροδόπη» (Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.) Μιχάλης Σαράντης, τρίτος με 13 ο Κωνσταντίνος Χατζάκος (ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.) και τέταρτος ο Αλέξανδρος Μποτός (Ρούσσας Α.Ε.) με 10 ψήφους. Αναπληρωματικά μέλη για το Δ.Σ της Διεπαγγελματικής εξελέγησαν οι Στέφανος Παντελιάδης (Ήπειρος Α.Ε.), Δημήτριος Μπίζιος (Μπίζιος Α.Ε.), Γιώργος Γιαννίτσης (Όμηρος ΑΒΕΕ) και Ιωάννης Μπέλας (Μπέλας Φιλώτας & υιός Α.Ε.).
Με βάση τα αποτελέσματα, είναι πολύ πιθανόν ο κ. Βιτάλης να είναι ο πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, καθώς ο ΣΕΒΓΑΠ έχει τέσσερα στα εννέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο.
«Η μάχη για το αυτονόητο, δηλαδή ο στόχος μου για την ίδρυση της Διεπαγγελματικης Φέτας, του απόλυτου προϊόντος “Ελλάδα”, οδεύει στην πραγμάτωση του μετά από τρία ολόκληρα χρόνια δικής μου αφοσίωσης αλλά και πριν από μένα από τον κ. Αποστολόπουλο, πρόεδρο του ΣΕΒΓΑΠ, και άλλους. Νοιώθω ευτυχής, μα πάνω απ’ όλα ευγνώμων για όσους με εμπιστεύτηκαν, πίστεψαν όσα πίστεψα, γυρίζοντας την πλάτη σε διχαστικά στοιχεία. Δε θα ήθελα να κάνω κάποια δήλωση, αλλά ίσως να στείλω ένα μήνυμα σε κάθε μαχητή του αυτονόητου. Υπομονή, δύναμη και focus στον στόχο. Βέβαια, η ίδρυση από την υλοποίηση είναι επίσης δρόμος κοπιώδης. Εύχομαι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να παραμερίσουν διαφωνίες και προσωπικές μικροφιλοδοξίες και να αφιερωθούν μαζί μου στον επόμενο στόχο. Συνηθίζω να λέω ότι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και όχι από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, έστω και αν με χαροποίησαν», αναφέρει ο κ. Βιτάλης σε δήλωσή του.

Σχετικά άρθρα

Διεπαγγελματική Φέτας εναντίον Υπουργείου για το ζήτημα των ελέγχων

Προϊόν ντελικατέσεν θα γίνει η φέτα!

«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω… της φέτας»