ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Πολλά αστέρια για τα προϊόντα της «Δωδώνη»

Για ακόμα μια φόρα βραβεύτηκε η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi), στο πλαίσιο των Superior Taste Awards 2019, ξεχωρίζοντας με πέντε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και ανώτερης γεύσης.

Η «Δωδώνη» απέσπασε τρία χρυσά αστέρια για το κατσικίσιο τυρί και δύο χρυσά αστέρια για το γιαούρτι Ηπειρώτικο Στραγγιστό 2% και 6%, την κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ και το Δωδώνη Κλασικό 8%. Οι νέες αυτές διακρίσεις επιβεβαιώνουν πως η γεύση της «Δωδώνη» συνεχίζει να ξεχωρίζει και να επιβραβεύεται διεθνώς για την ποιότητα και την αυθεντικότητά της, χάρη στις αγνές πρώτες ύλες και στο αμιγώς 100% ελληνικό γάλα, που χρησιμοποιεί η εταιρεία καθημερινά.
Το κατσικίσιο τυρί «Δωδώνη» είναι ένα αυθεντικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας και πλούσιας γεύσης, όπως και η κεφαλογραβιέρα «Δωδώνη», ένα προϊόν ΠΟΠ που παρασκευάζεται αποκλειστικά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, σύμφωνα με την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή, που πρώτη η «Δωδώνη» ανακάλυψε. Το γιαούρτι «Δωδώνη» Κλασικό 2% έχει ήδη κερδίσει μία μοναδική θέση στην προτίμηση των ελλήνων καταναλωτών χάρη στην πλούσια γεύση του και την ξεχωριστή υφή του, αποτελώντας μια θρεπτική απόλαυση για όλες τις ώρες της ημέρας. Αντίστοιχα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το γιαούρτι «Δωδώνη» Ηπειρώτικο Στραγγιστό παράγεται από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα αποκλειστικά από παραγωγούς της Ηπείρου, εμπνευσμένο από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή.
Συλλέγοντας αποκλειστικά ελληνικό γάλα, η «Δωδώνη» διαθέτει τη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος με παραπάνω από 5.500 έλληνες μικρούς και μεγάλους παραγωγούς σε 514 χωριά και παράγει εδώ και 56 χρόνια με αγάπη, μεράκι και αφοσίωση αυθεντικά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως η πασίγνωστη φέτα «Δωδώνη», τα γιαούρτια «Δωδώνη», τα κίτρινα τυριά και πολλά άλλα που ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους.
Τα βραβεία Superior Taste Awards διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας – iTQi, με στόχο την ανάδειξη τροφίμων και ποτών ανώτερης ποιότητας και γεύσης παγκοσμίως, μέσω της αμερόληπτης διαδικασίας της «τυφλής δοκιμής» από 200 κορυφαίους σεφ και γευσιγνώστες.
«Ο καταναλωτής που επιλέγει τα γαλακτοκομικά προϊόντα “Δωδώνη” για τη διατροφή του, μόνο να κερδίσει έχει. Για την παραγωγή όλων των προϊόντων μας ακολουθούμε πιστά τη συνταγή των παππούδων μας, γάλα μόνο από έλληνες παραγωγούς, ολόφρεσκο και υγιεινό και κατάλληλοι χρόνοι ωρίμανσης ειδικά στα ΠΟΠ τυριά. Για εμάς στη “Δωδώνη” αποτελεί “ευαγγέλιο” η τήρηση αυτή της συνταγής, καθώς και η νομοθεσία περί ΠΟΠ ως μέρος της πάγιας δέσμευσής μας για διατήρηση της αυθεντικότητας, της αγνότητας και της ποιότητας των προϊόντων μας», δήλωσε με αφορμή τη βράβευση ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της «Δωδώνη» Μιχάλης Παναγιωτάκης.

Σχετικά άρθρα

Συνεργασία Δωδώνη -Μιλιόρα Φάρμ για εισκόμιση γάλακτος και όχι μόνο

Δωδώνη: Στη Vivartia το σύνολο των μετοχών

Τέσσερα βραβεία για τη «Δωδώνη» στα Greek Exports Awards 2023