ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ε.ΠΡΟ. Ψ.Υ.Η. – Παρουσιάζει τις δομές του Δικτύου ψυχικής υγείας

Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό της 20ετούς λειτουργίας του Ξενώνα «Αμπελόκηποι» και του Οικοτροφείου «Αστερισμός», καθώς και της 15ετούς λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας «Σκυτάλη», διοργανώνει η Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΓΑΚ – Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου (Σουφαρί Σεράι), στο Κάστρο των Ιωαννίνων, έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πρόσωπα στο φως» του Δημήτρη Βαβλιάρα, ημερίδα και εκδήλωση με αφηγηματικό παραμύθι.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Με το «βλέμμα» στη φροντίδα της ψυχικής υγείας και στην καταπολέμηση του στίγματος, 42 πρόσωπα, επωφελούμενων και εργαζομένων της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η. αποτυπώνονται από τον φακό του Δημητρίου Βαβλιάρα, σε μία προσπάθεια ανάδειξής τους στο φως.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, και θα παρουσιαστούν οι δομές (Ξενώνας «Αμπελόκηποι», Οικοτροφείο «Αστερισμός», Κέντρο Ημέρας «Σκυτάλη»), όπως και η ομάδα χοροθεραπείας του Κέντρου Ημέρας «Σκυτάλη», ενώ θα γίνει και ένα βιωματικό εργαστήριο. Ακόμη, θα ακουστούν οι απόψεις και τα βιώματα ληπτών των υπηρεσιών, και θα παρουσιαστούν η Παιδοψυχιατρική Υπηρεσία και η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης, ενώ θα γίνει μια συνολική αποτίμηση του Δικτύου. Η ημερίδα θα κλείσει με την χορωδία του Κέντρου Ημέρας «Σκυτάλη».
Τέλος, από το Κέντρο Ημέρας, θα γίνει η παρουσίαση της Ομάδας Αφηγηματικού Παραμυθιού, σε συνεργασία με το «Αδράχτι» και την Μαρία Μαχαίρα, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, επίσης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΓΑΚ – Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου (Σουφαρί Σεράι).

Σχετικά άρθρα

«Τέχνη και Ψυχική Υγεία» στην Κόνιτσα

Σφύριξε και το έληξε… ο υφυπουργός Υγείας

Αποστόλης Τζελέτας

«Κανένας Μόνος στην Πανδημία»