ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Προστασία και στήριξη του παιδιού σε κίνδυνο

Ημερίδα με θέμα «Προστασία και στήριξη του παιδιού σε κίνδυνο» διοργανώνουν η Κιβωτός του Κόσμου και ο δήμος Κόνιτσας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου Κόνιτσας.

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες παιδαγωγικών και ανθρωπιστικών επαγγελμάτων, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με την παιδική κακοποίηση και παραμέληση.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνουν σημαντικές ομιλίες από ειδικούς. Η διευθύντρια της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου, κοινωνική λειτουργός Ανδριανή Θεοδωρακοπούλου θα παρουσιάσει το έργο της Κιβωτού και θα μιλήσει με θέμα «Παιδική κακοποίηση: μορφές, συμπτωματολογία και αιτιολογία».
Στα «Δεδομένα του φαινομένου – Ψυχολογικά χαρακτηριστικά του κακοποιημένου παιδιού» θα αναφερθεί ο νοσηλευτής στην Κιβωτό του Κόσμου, εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Νοσηλευτικής στον Τομέα της Ψυχικής Υγείας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Καραλής, ενώ ο καθηγητής Συμβουλευτικής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ανδρέας Μπρούζος και η σύμβουλος ψυχικής υγείας, οικογενειακή θεραπεύτρια Ευγενία Σαββίδου θα μιλήσουν με θέματα «Γονείς και εκπαιδευτικοί σε δράση: πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης – παραμέλησης» και την «Παρουσίαση προγράμματος εστιασμένης σε λύσεις ομαδικής συμβουλευτικής: μελέτη εφήβων που διαμένουν σε στέγες προστασίας παιδιού».
Θα ακολουθήσει η ομιλία της κοινωνικής λειτουργού στην Κιβωτό του Κόσμου Βασιλικης Χρήστου σχετικά με τη «Θεραπευτική αντιμετώπιση και αποκατάσταση των ανήλικων θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας» και στη συνέχεια ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, διδάκτωρ Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικός συνεργάτης της Κιβωτού του Κόσμου Φώτης Μωρόγιαννης θα μιλήσει για τις «Επιπτώσεις της παιδικής κακοποίησης στην ψυχική υγεία της ενήλικης ζωής».
Τέλος, η κοινωνική λειτουργός του δήμου Κόνιτσας Μαρία Μπιτσούνη θα εισηγηθεί προτάσεις για τη δημιουργία υπηρεσιών στον δήμο Κόνιτσας για την προώθηση της παιδικής προστασίας, ενώ οι εθελόντριες Εβίνα Διονυσοπούλου και Βασιλική Σιώζου θα αναφερθούν στις εμπειρίες τους και τον διττό χαρακτήρα της προσφοράς.

Σχετικά άρθρα

Σε θερμή ατμόσφαιρα η ορκωμοσία στον Δήμο Κόνιτσας

Ημερίδα για το μέλλον της ψηφιακής οικονομίας

Επιστροφή του Ανδρέα Παπασπύρου στον Δήμο Κόνιτσας

Γεωργία Χαλάτση