ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Πόλος έλξης το ιστορικό παρελθόν

Με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα συναντήθηκε η γενική πρόξενος της Τουρκίας στην Ελλάδα Ογια Γιαζάρ.

Σε θέματα τουριστικής συνεργασίας περιστράφηκε η συνάντηση με τον περιφερειάρχη, ο οποίος της ανέπτυξε τις δυνατότητες που προσφέρει και για τους τούρκους τουρίστες η Ήπειρος στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, σε συνδυασμό με την παραγωγή τοπικών ποιοτικών προϊόντων. Η κ. Γιαζάρ ευχαρίστησε τον κ. Καχριμάνη για τη φιλοξενία και εκτίμησε πως η Ήπειρος είναι μια περιοχή που, λόγω και του ιστορικού παρελθόντος, ενδιαφέρει το τουρκικό κοινό.
Στη συνάντηση με τον κ. Μπέγκα συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ τέθηκαν στο επίκεντρο οι προοπτικές για επιχειρηματικές συνεργασίες, ο τουρισμός, όπως επίσης οι πολιτιστικές και αθλητικές ανταλλαγές.
Η γενική πρόξενος της Τουρκίας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή εξαιτίας του πολυπολιτισμικού της χαρακτήρα, ο οποίος περιλαμβάνει και το οθωμανικό στοιχείο.
Μάλιστα, πρότεινε στον δήμαρχο οποιαδήποτε βοήθεια τυχόν χρειαστεί ο δήμος σε θέματα συντήρησης των οθωμανικών μνημείων που υπάρχουν στα Γιάννενα.
Η ίδια στάθηκε και στις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, με τον δήμαρχο να αναφέρεται στις ενέργειες της δημοτικής αρχής, στην αρχή της θητείας της, για να προσελκύσει Τούρκους επισκέπτες στην περιοχή μας.
Το ενδιαφέρον, όπως διαβεβαίωσε η κ. Γιαζάρ, είναι ακόμα υπαρκτό από τουρκικής πλευράς, η επιθυμία είναι να αναθερμανθεί η προσπάθεια, και στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να υπάρξει το επόμενο διάστημα αλληλογραφία του δήμου με το προξενείο της Τουρκίας στην Αθήνα, προκειμένου να αναβαθμιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.
Η επίσημη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας