ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Τον Στέφανο Ντούσκο θα τιμήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα.

Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει η ομότιμη καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής και πρώην αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δέσπω Αθ. Λιάλιου, με θέμα «Θεολογία και Επιστήμη κατά τους Τρεις Ιεράρχες. Μία σύγχρονη πρόκληση εν μέσω πανδημίας».

Θα ακολουθήσει απονομή τιμής στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, που αφυπηρέτησαν κατά το περασμένο έτος, καθώς και απονομή βραβείου στον πρώτο εισαχθέντα φοιτητή του Τμήματος Φιλολογίας από την οικογένεια του αείμνηστου Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής και πρώην αντιπρύτανη Γεωργίου Σαββαντίδη. Στη συνέχεια, μετά από απόφαση του πρυτανικού συμβούλιου θα απονεμηθεί  έπαινος στον χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο, φοιτητή του Τμήματος Ιατρικής.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του συνδέσμου https://diavlos.grnet.gr/event/e3022 την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα.

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 9.30 το πρωί, θα τελεστεί το καθιερωμένο ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο των Ευεργετών και Διδασκάλων της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, καθώς και των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Αρχιμανδρειό).

Σχετικά άρθρα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ζητούμενο η ενίσχυση των συνεργειών με ιδρύματα της Γαλλίας

Στόχος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να γίνει η πρώτη επιλογή