Καθημερινά

Workshop για νέες και καινοτόμες ιδέες

Φέτος, για πρώτη χρονιά, ο διαγωνισμός Ennovation ενώνει τις δυνάμεις του με τον οργανισμό Reload Greece και το ALBA διοργανώνοντας το εργαστήρι «Ignite, accelerate and pitch your business idea» στα Γιάννενα, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ., στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

Το workshop πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, στο πλαίσιο του Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ennovation και του προγράμματος επιτάχυνσης Young Entrepreneurs Programme (RG YEP).

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία των φορέων στοχεύει να βοηθήσει τελειόφοιτους πανεπιστημίων, φοιτητές μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών, ερευνητές αλλά και νέους επαγγελματίες, να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες με διεθνή προσανατολισμό.

Οι συμμετέχοντες που θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα θα έχουν την ευκαιρία, κατόπιν αξιολόγησης, να λάβουν μέρος στην τελική φάση του διαγωνισμού Ennovation, καθώς και να προκριθούν στη 2η φάση (ACCELERATE) του RG YEP. Στη φάση αυτή, συναγωνιζόμενοι με ομάδες κορυφαίων πανεπιστημίων της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και των ΗΠΑ, θα έχουν για επτά εβδομάδες 1-to-1 καθοδήγηση από διαπιστευμένους μέντορες του δικτύου του Reload Greece και εξειδικευμένα masterclasses σε δημιουργία πρωτοτύπου, δημιουργία πατέντας, growth hacking, οικονομικά για startups και pitching. O τελικός του RG YEP θα διεξαχθεί στις 30 Μαρτίου 2019 στο Λονδίνο. Οι τομείς κύριου ενδιαφέροντος είναι: MedTech, AgriTech, GreenTech, FinTech και Τουρισμός.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση για το σύγχρονο πανεπιστήμιο

Ηπειρωτικός Αγών

Στόχος το σταδιακό άνοιγμα μετά το Πάσχα

Δίπλα στο δημόσιο πανεπιστήμιο, απέναντι στον νόμο Κεραμέως