Καθημερινά

Τα προνόμια και οι ευκαιρίες της κινητικότητας

Επτά Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct (Κομοτηνής, Ξάνθης, Θεσσαλονίκης -ΚΕΔΗΘ, Κεντρικής Μακεδονίας, Χαλκιδικής, Ηπείρου και Πάτρας) συνδιοργανώνουν το «3ο European Job & Mobility Roadshow» σε έξι πόλεις  της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας, από τις 3 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2018.

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Παρασκευή, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Κοινός στόχος των συνδιοργανωτών, είναι να γνωρίσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, τελειόφοιτοι μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι και επαγγελματίες, τα προνόμια και τις ευκαιρίες της κινητικότητας σε επίπεδο σπουδών, πρακτικής άσκησης, εργασίας, έρευνας και επιχειρηματικής δραστηριότητας, που προσφέρονται σήμερα στη χώρα μας και στην Ε.Ε.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων Μιχάλη Ράπτη. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις με θέματα «Μια Ένωση –χιλιάδες ευκαιρίες! Εργασία, μαθητεία, εθελοντισμός», «Βιογραφικό σημείωμα Europass: Το trailer της επαγγελματικής σας ζωής», «Τα εφόδια της επιτυχίας στην ψηφιακή εποχή», «Δίκτυο Κέντρων Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης», «Το πρόγραμμα Erasmus+ για τους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης. Δυνατότητες και ευκαιρίες», «Παρουσίαση EURES : Ευρωπαϊκή πύλη για την Επαγγελματική κινητικότητα», «Ευκαιρίες εργασίας στα όργανα της ΕΕ και διαδικασίες επιλογής από την EPSO», «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης», «Αυτή τη φορά ψηφίζω eu» και «Erasmus Student Network (ESN) Greece – Ioannina».

Σχετικά άρθρα

Κυκλικοί κόμβοι; Ναι!

Ηπειρωτικός Αγών

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το μοναδικό εμπόδιο απέναντι σε μια ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ΝΔ»

Γεωργία Χαλάτση

Απόκριες 1959

Λουκία Τζάλλα