ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Κλείνει ο κύκλος με το αρχαίο θέατρο Γιτάνων

Την τέταρτη και τελευταία διαδικτυακή διάλεξη του κύκλου «Πολιτιστική Διαδρομή αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» με θέμα την παρουσίαση της πορείας των έργων αναστήλωσης των αρχαίων θεάτρων - πόλων της Πολιτιστικής Διαδρομής, διοργανώνουν το Σωματείο «Διάζωμα» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η τέταρτη διάλεξη, με τίτλο «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Aρχαίο
Θέατρο Γιτάνων», θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, στις 7 το απόγευμα. Ομιλητές θα είναι ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Γιάννης Χουλιαράς και η προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Γεωργία Πλιάκου. Θα προλογίσει ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος.
Η μετάδοση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ζωντανά από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ηγουμενίτσας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν στον σύνδεσμο https://www.megaron.gr/event/paramerizontas-to-peplo-tou-chronou-archaio-theatro-ambrakias/, κάνοντας απλά «κλικ» την ημέρα της εκδήλωσης, πέντε λεπτά πριν την έναρξή της.
Το Σωματείο «Διάζωμα» ευχαριστεί θερμά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την εταιρεία COSMOTE και το Bodossaki Lectures on Demand – BLOD του Ιδρύματος Μποδοσάκη, καθώς χάρη στη δική τους πολύτιμη βοήθεια και αρωγή πραγματοποιείται ο φετινός διαδικτυακός
κύκλος διαλέξεων.

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα

Κερδίζει πόντους ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης

Γεωργία Χαλάτση

Με «φάρο» την Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου

Γεωργία Χαλάτση