ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Εκδήλωση για το σύγχρονο πανεπιστήμιο

«Το σύγχρονο πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του Κεφαλαίου - Η μάχη για την Παιδεία των αναγκών μας» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που οργανώνει η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση αύριο Σάββατο, στις 6.30 το απόγευμα, στο Θεατράκι στη Σκάλα.

«Το πανεπιστήμιο εδώ και αρκετά χρόνια είναι εξαρτημένο από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, καθώς η ίδρυση των πρώτων πανεπιστημίων μαζικού χαρακτήρα σχετίζονται με την ανάπτυξη του. Οι αλλαγές στην παιδεία συνδέονται άρρηκτα με τις αλλαγές στην εργασία, καθώς και την ανάγκη του κεφαλαίου για αύξηση της κερδοφορίας του και αναπαραγωγή της κυριαρχίας του. Η γνώση και η επιστήμη που παρέχει η εκπαίδευση, είναι κομμάτι της οικονομίας, αλλά και συνολικά με τον ρόλο που καθορίζονται και εξαρτώνται από την κοινωνία μέσα στην οποία σχετίζονται. Μέσα σε αυτό το πανεπιστήμιο που επιδιώκει η κυβέρνηση, δημιουργείται ένα ασφυκτικό κλίμα για τους φοιτητές, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να αποφοιτήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες», σημειώνεται σε κείμενο για την εκδήλωση.
Η εκδήλωση- παρουσίαση της θεωρητικής μπροσούρας της νΚΑ για τον ρόλο του σύγχρονου πανεπιστημίου και τις ανάγκες μας μέσα σε αυτό, γίνεται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων «Αναιρέσεις 2021», οι οποίες επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια στο Θεατράκι (Σκάλα) την Παρασκευή 11και το Σάββατο 12 Ιουνίου.
Ομιλητές θα είναι οι φοιτητές στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ & ΠληροφορικήςνΚώστας Δεδικούσης και στο τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Δημήτρης Γρηγοριάδης, μέλη της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Σχετικά άρθρα

Φεστιβάλ Αναιρέσεις στο Θεατράκι της Σκάλας

Το Φεστιβάλ «Αναιρέσεις» επιστρέφει

Ηπειρωτικός Αγών

Οι “Αναιρέσεις” δεν μπορούν να περιμένουν