ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας με δύο εργαστήρια από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (6-11 Απριλίου), που καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002.

Το φετινό θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας είναι «Υλικά εν δράσει» και το ΠΙΟΠ διοργανώνει δύο διαδικτυακά εργαστήρια για ενήλικες, με το ένα εξ αυτών να έχει μάλιστα και γιαννιώτικη αναφορά.
Την Τετάρτη 7 Απριλίου (ώρα 16:00-17:15) οργανώνει το διαδικτυακό εργαστήριο με τίτλο «Σχεδιασμός κοσμημάτων: Από το πρωτογενές υλικό στο χαρτί». Πώς αποτυπώνονται στο χαρτί με χρώμα βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην κοσμηματοποιία ώστε να διαμορφωθεί το προσχέδιο του τελικού κοσμήματος; Ο γιαννιώτης σχεδιαστής κοσμημάτων Δήμος Παπαδόπουλος παρουσιάζει βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στον σχεδιασμό ενός κοσμήματος και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν να αποτυπώσουν στο χαρτί τα δικά τους σχέδια.
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν πρέπει να στείλουν e-mail στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στη διεύθυνση mai@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Την Παρασκευή 9 Απριλίου (ώρες 16:30-17:45) οργανώνεται διαδικτυακό εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος με τίτλο «trash pop art. Με πρώτη ύλη τα μάλλινα νήματα, που άλλοτε χρησιμοποιούνταν στα διάσημα αρκαδικά υφαντά, οι «Στρίγκλες εν δράσει» καθοδηγούν τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν τα δικά τους ευφάνταστα κοσμήματα και να τα διακοσμήσουν με ανακυκλώσιμα υλικά της επιλογής τους.
Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η αποστολή e-mail στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη διεύθυνση ymy@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Η συμμετοχή και στα δύο εργαστήρια είναι δωρεάν. Οι 50 πρώτοι κάθε εργαστηρίου θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν οδηγίες για τα υλικά και την εισαγωγή τους στα διαδικτυακά εργαστήρια.

Σχετικά άρθρα

«Στιχοβατώντας με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ηπειρωτικός Αγών

Ένα αφηγηματικό podcast για την Υπατία

Ηπειρωτικός Αγών

16.000 επισκέπτες και συνεχίζει η «Επαναcύσταση ’21: Ήπειρος»