ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Διαδικτυακό εργαστήριο για τις Ενεργειακές Κοινότητες

Ένα ανοιχτό διαδικτυακό εργαστήριο με θέμα «Δημιουργώντας μια Ενεργειακή Κοινότητα στην Ήπειρο» διοργανώνουν η οργάνωση ΗΛΕΚΤΡΑ energy και ο ερευνητικός οργανισμός P2P Lab την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα.

Οι Eνεργειακές Kοινότητες είναι συνεταιριστικά σχήματα, μέσω των οποίων πολίτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα, ενδυναμώνουν τις τοπικές τους κοινωνίες και συμμετέχουν ενεργά στην ενεργειακή μετάβαση.

Το εργαστήριο θα παρουσιάσει προτάσεις και ιδέες σχετικά με τη δημιουργία μιας πρότυπης Ενεργειακής Κοινότητας στην Ήπειρο και θα παρέχει πρακτικές πληροφορίες σε πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.

Το εργαστήριο υποστηρίζεται από την ερευνητική ομάδα SmartRue του ΕΜΠ, από την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενεργειακών Συνεταιρισμών RESCOOP.EU, από το European Citizen Energy Academy (EUCENA) και από το Distributed Design.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.  Περισσότερες πληροφορίες: http://electraenergy.coop/epirus_event/

Για εγγραφή:   https://harvard.zoom.us/meeting/register/tJUvce6prjgqHdzp9W1HPN1ydTGJSKFsXJ9h?fbclid=IwAR2hgcT2rCU0_8mA0NQ-4r5KvPOG44oP_D0IoB94nT-_dkoYMY4sYauxpNM

Σχετικά άρθρα

Ενεργειακές ευκαιρίες για τον Δήμο Ιωαννιτών

Προχωρά από τη ΔΗΑΝΕΤΑΙ η διαδικασία για ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο

Γεωργία Χαλάτση

Κριτική για τις χαμηλές επιδόσεις στην ενεργειακή εξοικονόμηση