ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Πήρε «άριστα» το Τμήμα Ιατρικής

Με «άριστα» αξιολογήθηκε το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) για το προπτυχιακό του πρόγραμμα σπουδών.

Η διαδικασία πιστοποίησης περιελάμβανε τόσο εσωτερική αξιολόγηση του προγράμματος σπουδών όσο και εξωτερική αξιολόγηση από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, διακεκριμένων καθηγητών Ιατρικής του εξωτερικού, καθώς και εκπροσώπου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Για τον σκοπό αυτό συνεργάστηκε στενά η Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος Ιατρικής με την Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σημαντική ήταν η συμβολή της Επιτροπής Σπουδών του Τμήματος. Επίσης συνέβαλαν τα μέγιστα το προσωπικό του Τμήματος, μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικό προσωπικό, καθώς και οι φοιτητές.
Όπως αναγράφεται στην Απόφαση Πιστοποίησης, «το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015) για το επίπεδο σπουδών 6 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων» (διάρκεια πιστοποίησης 29/5/2020 έως 28/5/2024)».
Η πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Άννα Μπατιστάτου ευχαριστεί όλο το προσωπικό για τη σημαντική αυτή διάκριση και ιδιαίτερα την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Αλέξανδρο Μάκη και την Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών με υπεύθυνη την καθηγήτρια Πατρώνα Βεζυράκη, για την πολύτιμη συμβολή στη διαδικασία, καθώς και τα μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, απόφοιτους και προσωπικό που συμμετείχαν στις συνεντεύξεις με τους αξιολογητές.
Θερμά ευχαριστεί τη ΜΟΔΙΠ και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της, αντιπρύτανη Σταύρο Νικολόπουλο για την άψογη συνεργασία, καθώς και τον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τους αντιπρυτάνεις Μηνά Πασχόπουλο και Σπυρίδωνα Γεωργάτο, τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Ιωάννη Γεωργίου και τον αναπληρωτή πρόεδρο του Τμήματος Σπυρίδωνα Κονιτσιώτη για τη σημαντική στήριξή τους στη διαδικασία πιστοποίησης.
Τέλος, ευχαριστεί τον δήμαρχο και τους φορείς της πόλης, τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, τον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων, τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, τους εκπροσώπους ΙΤΕ και Κέντρου Υγείας για την πολύτιμη αρωγή τους.
«Είναι υποχρέωσή μας στα επόμενα χρόνια να διατηρήσουμε την υψηλή αυτή θέση παρέχοντας άριστο επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας, κλινικού και συνολικού επιστημονικού έργου», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Με πολλαπλούς συμβολισμούς η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πανεπιστήμιο

Γεωργία Χαλάτση

Φυσικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – «Ατυχής και επιζήμια» κάθε αναφορά περί κινδύνου κλεισίματος

Άννα Μπατιστάτου – Συστηματική προσπάθεια βελτίωσης των φοιτητικών κατοικιών