ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου

Από πέντε γραμματόσημα που αποκαλύπτουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου, αποτελείται η νέα αναμνηστική σειρά των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που συνοδεύεται με παράγωγα φιλοτελικά προϊόντα και απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε συλλέκτες.

Στα γραμματόσημα απεικονίζονται το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, που υπήρξε αναπόσπαστο τμήμα του πανελλήνιου ιερού της Δωδώνης, το Αρχαίο Θέατρο Νικόπολης, ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Ελλάδας που συνδέεται με την τέλεση των «Νέων Ακτίων» αγώνων αφιερωμένων στον Απόλλωνα, το Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης με την πανοραμική θέα προς τον Αμβρακικό κόλπο, το Ιόνιο Πέλαγος και τα Ακαρνανικά όρη, το Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας, που είναι το μικρότερο από τα θέατρα που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα, και το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων που κτίστηκε στην πρωτεύουσα της αρχαίας Θεσπρωτίας και πολλά εδώλιά του φέρουν επιγραφές με ονόματα. Το υλικό για την έκδοση παραχώρησε το Σωματείο «Διάζωμα».
Η νέα αναμνηστική σειρά θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 8 Απριλίου και τα γραμματόσημα θα διατίθενται από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι τις 7 Απριλίου 2022, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.
Κυκλοφορούν επίσης εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, που διατίθενται προς 8 ευρώ ανά σετ, και λευκώματα σειράς, που διατίθενται προς 23 ευρώ ανά τεμάχιο. Επίσης, οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς, ελάχιστης αξίας 0,90 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Πίεση στα ΕΛ.ΤΑ για την αποτροπή των λουκέτων

Καλύπτουν το κενό στο Κατάστημα Δελβινακίου τα ΕΛ.ΤΑ

Αποστόλης Τζελέτας

Προς το παρόν δεν κλείνει το γραφείο των ΕΛ.ΤΑ στο Δελβινάκι