ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς το παρόν δεν κλείνει το γραφείο των ΕΛ.ΤΑ στο Δελβινάκι

Κανονικά θα συνεχίσει να λειτουργεί το γραφείο των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Δελβινάκι, σύμφωνα με διαβεβαίωση που δόθηκε στον δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη από τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., εξυπηρετώντας δημότες και υπηρεσίες τόσο από το Δελβινάκι όσο και από τα γύρω χωριά, με το υπάρχον προσωπικό.

Το ταχυδρομικό γραφείο εξυπηρετεί 60 κοινότητες και οικισμούς του δήμου Πωγωνίου και τμήμα του δήμου Ζαγορίου (Πάπιγκο, Αρίστη κ.λπ.), μια περιοχή μεγάλη σε έκταση και με αυξημένες ανάγκες που δεν μπορούν εύκολα να εξυπηρετηθούν.
Στην περιοχή λειτουργούσαν στο παρελθόν πέντε επιπλέον ταχυδρομικά γραφεία (Βήσσανη, Πωγωνιανή, Κεφαλόβρυσο, Δολιανά, Αρίστη), με 18 συνολικά μόνιμους υπαλλήλους. Από αυτά απέμεινε εν λειτουργία μόνο αυτό του Δελβινακίου με έναν μόνιμο υπάλληλο και δύο εποχικούς.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, στα ΕΛ.ΤΑ. τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχει γίνει κανένας μόνιμος διορισμός, ενώ αντίθετα προωθείται η εθελουσία έξοδος και έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος συνεργασιών με ιδιώτες πράκτορες.
«Οι διορισμοί και ο σχεδιασμός δεν είναι ευθύνη των δημάρχων αλλά της πολιτείας. Ευθύνη των δημάρχων είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Το Ταχυδρομικό Γραφείο Δελβινακίου, ως δημόσιος οργανισμός, δεν πρόκειται ούτε να κλείσει ούτε να μεταφερθεί, όσο υπάρχει μόνιμο προσωπικό. Τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία δεν αποτελούν δημόσιο οργανισμό αλλά συνεργασία ιδιωτών με τα ΕΛ.ΤΑ. για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Κι αυτά θα λειτουργούν μόνο και για όσο θα είναι κερδοφόρα», αναφέρεται σε δελτίο τύπου του δήμου Πωγωνίου.

Σχετικά άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για την επανάχρηση

Δήμος Πωγωνίου – Προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων

Σε πέντε προτάσεις στο Interreg «Ελλάδα – Αλβανία» ο Δήμος Πωγωνίου