ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Μαγειρεύοντας Ιστορίες» σε τέσσερις συναντήσεις

Ένα διαδικτυακό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά Γ’ - ΣΤ’ Δημοτικού οργανώνει το «Ανοιχτό Παράθυρο» και ο «Οσελότος» από αύριο Τετάρτη 1 Απριλίου και για τις επόμενες τρεις Τετάρτες έως τις 22 Απριλίου, από τις 12 έως τις 1.30 το μεσημέρι.

Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με τη συγγραφή ιστοριών, το λεξιλόγιο και το συντακτικό, την αφήγηση και τον ειρμό, τη δημιουργικότητα και την αξιοποίηση της γλώσσας.
«Ήρθε η ώρα να βάλουμε ποδιές, να σηκώσουμε μανίκια, να πιάσουμε μολύβια και να ανακατέψουμε μέσα στις “κατσαρόλες” και τα “τηγάνια” λέξεις, εικόνες, ήρωες, σύμβολα, συναισθήματα, άλυτα μυστήρια και λυμένα κορδόνια, καθημερινές καταστάσεις και φανταστικούς προορισμούς για να μαγειρέψουμε τις δικές μας μοναδικές ιστορίες!
Όπως ξέρουμε, όλοι μας έχουμε μέσα μας ιστορίες που θέλουν να βγουν προς τα έξω. Αυτό το εργαστήρι μαγειρικής της δημιουργικής γραφής θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε το δικό μας συνταγολόγιο και ποιος ξέρει… μπορεί και το δικό μας βιβλίο, ενώνοντας τις ιστορίες μας», αναφέρει στην πρόσκληση η εμψυχώτρια και… αρχιμάγειρας των ιστοριών Βίκυ Βάββα.
Η συμμετοχή στο εργαστήρι θα γίνεται διαδικτυακά, σε απ’ ευθείας σύνδεση με τον Οσελότο (απαιτείται γραμμή internet και κατά προτίμηση σταθερός υπολογιστής ή laptop). Το κόστος είναι 30 ευρώ και για τις τέσσερις διαδικτυακές συναντήσεις (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Πληροφορίες – εγγραφές στο https://forms.gle/UqpeqMbZNfx4fkHk7 . (Αναλυτικές οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα του διαδικτυακού εργαστηρίου, θα αποσταλούν στο λογαριασμό email που θα δηλωθούν στη φόρμα εγγραφής, αμέσως μετά την εξόφληση της εγγραφής). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6940045453.

Σχετικά άρθρα

Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα από το Ανοιχτό Παράθυρο

«Ιστορίες μέσα από κειμήλια της Ελληνικής Επανάστασης»

Ομάδα γονέων θετικής διαπαιδαγώγησης στο «Ανοιχτό Παράθυρο»