ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Πασχαλινά εργαστήρια στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Δύο πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά διοργανώνει στο Μουσείο Αργυροτεχνίας το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το παράρτημα Ιωαννίνων της ΕΛΕΠΑΠ.

Στο πρώτο εργαστήρι, παιδιά από τις δομές της ΕΛΕΠΑΠ και οι μικροί φίλοι του Μουσείου συνεργάζονται για να δημιουργήσουν πασχαλινά διακοσμητικά αντικείμενα από γύψο. Αύριο Τετάρτη, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, τα παιδιά από τις δομές της ΕΛΕΠΑΠ, με την καθοδήγηση του εικαστικού Χρήστου Κόλια, θα δημιουργήσουν τις φόρμες των αντικειμένων από γύψο, ενώ θα έχουν και την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην περιοδεύουσα έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» που παρουσιάζεται έως τις 13 Μαρτίου στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Στην έκθεση, αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΠΙΟΠ με την ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία, τα έργα 25 εικαστικών με αναπηρία συνδιαλέγονται με τα χειρόγραφα 25 λογοτεχνών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τα πρώτα.
Την Κυριακή 22 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, τη σκυτάλη παίρνουν οι μικροί φίλοι του Μουσείου, παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών, για να ολοκληρώσουν τα γύψινα αντικείμενα της πρώτης συνάντησης.
Το δεύτερο εργαστήρι πραγματοποιείται την Κυριακή 29 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, αξιοποιώντας τη φαντασία τους και χρησιμοποιώντας απλά υλικά, θα δημιουργήσουν, με την καθοδήγηση του Χρήστου Κόλια, πασχαλινά διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ για τα πασχαλινά bazaar της.
Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο του Μουσείου Αργυροτεχνίας 2651064065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Σχετικά άρθρα

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Κεραμικά που ανθίζουν» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Οι νεκροί δεν μιλούν: Η Περίπτωση του Οδυσσέα Ανδρούτσου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας