ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Με περιβαλλοντικά μηνύματα η κοπή της πίτας του Ορειβατικού

Με την παρουσία περισσοτέρων από 130 ορειβατών της Ηπείρου και άλλων περιοχών, αλλά και μηνύματα κατά της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης ανεμογεννητριών και των εξορύξεων υδρογονανθράκων, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην κορυφή του Μιτσικελίου, σε υψόμετρο 1.810 μέτρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιανουαρίου και συνδυάστηκε με δύο πορείες. Η πρώτη είχε εκκίνηση από την στροφή των Λιγκιάδων μέχρι το καταφύγιο Μιτσικελίου και η δεύτερη ξεκίνησε από το καταφύγιο μέχρι και την κορυφή του βουνού.
Στο τέλος των πορειών, στο καταφύγιο Μιτσικελίου έγινε εκτενής συζήτηση και ενημέρωση για τις περιβαλλοντολογικές συνέπειες των ανεμογεννητριών στα βουνά, στην εγκατάσταση των οποίων αντιτίθενται οι ορειβατικοί σύλλογοι της περιοχής, ζητώντας να εκπονηθεί χωροταξικό σχέδιο που θα προβλέπει συγκεκριμένα σημεία χωροθέτησής τους.
Στην εκδήλωση και τις πορείες συμμετείχαν εκπρόσωποι και ορειβάτες από τους Ορειβατικούς Συλλόγους Ηγουμενίτσας, Άρτας, Πρέβεζας, Κέρκυρας και Αχαρνών, ενώ τον δήμο Ιωαννιτών εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, ορειβάτης και ο ίδιος, Άρης Μπαρτζώκας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του δημάρχου και σημείωσε την ανάγκη τα νέα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα βουνά της χώρας μας.

Σχετικά άρθρα

Στον Λάκμο ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Στην Κόνιτσα ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Ο Άρης Μπαρτζώκας νέος πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών