ΚαθημερινάΑίθουσα ΣύνταξηςΒιβλίο

Η ιστορία της Διώνης σε ένα βιβλίο

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Η Μεγάλη Επιστροφή: Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Welldone, συνδιοργανώνουν το φιλοζωικό σωματείο «ΑΝΙΜΑ» και η εθελοντική ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20).

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο σε πολυτελή έκδοση βιβλίο με δύο όψεις. Από τη μια πλευρά ένα παιδικό εικονοβιβλίο για ηλικίες 3 ετών και πάνω και από την άλλη πλευρά ένα μεσαιωνικό παραμύθι εφήβων και ενηλίκων, με ένα επαναστατικό κείμενο που το κυρίαρχα χαρακτηριστικά του είναι η χαρά , η αισιοδοξία και η ελπίδα.
Ένα βιβλίο για την απαρχή μίας νέας εποχής, με κεντρικό πυρήνα της την ισότητα των δικαιωμάτων όλων των πλασμάτων. Ένα πολυεπίπεδο και διδακτικό ανάγνωσμα , που θίγει την υπεύθυνη κηδεμονία ζώων, τον σεβασμό στο περιβάλλον, τις οικολογικές ανησυχίες, την καταναγκαστική εργασία, την ισότιμη εκπαίδευση, τον σχολικό εκφοβισμό την αλληλεγγύη, την αξιοκρατία, την ισότητα, τη δύναμη της συνεργασίας, τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και διαπνέεται από την αρετή της ενσυναίσθησης. Μια όμορφη και επαναστατική «αληθινή» ιστορία, γεμάτη μαγεία και ρεαλισμό, που «επέστρεψε» για να καταρρίψει κάθε έννοια βίας, μίσους και ρατσισμού, αγκαλιάζοντας απλόχερα καθετί το διαφορετικό.
Η Μεγάλη Επιστροφή στο Παλάτι των Ονείρων για τη Διώνη και τη Μωβ Νεραϊδα ξεκινά! Οι ήρωες του Δάσους των Ευχών ξυπνούν. Το παραμύθι ζωντανεύει και οι Πύλες του Βασιλείου των Ακηδεμόνευτων Ζώων ανοίγουν… Η Διώνη μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε άγρια και πετάχτηκε να πεθάνει αβοήθητη το 2011. Διασώθηκε και επιστρέφει στην πόλη μας με το νέο μας βιβλίο.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η καθηγήτρια Φυσικής Ειδικής Αγωγής, ακτιβίστρια και εθελόντρια στις «Ζω.Ε.Σ.» Ιουλία Μπογά, η νηπιαγωγός και εθελόντρια στην «ΑΝΙΜΑ»
Λουκία Μπιρμπίλη, η δασκάλα, ιδρύτρια της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» και συγγραφέας του βιβλίου Κατερίνα Παπαποστόλου. Τη Διώνη θα συνοδεύσουν μουσικά οι Κωνσταντίνος Σήτας και Ρουμανέα Σταυρίνα. Την ιστορία ζωντανεύει το Antrala Puppet Theater.
Παράλληλα, διοργανώνεται και ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ, το οποίο ξεκινά στις 5.30 το απόγευμα. Τα έσοδα θα διατεθούν σε Ζω.Ε.Σ. και ΑΝΙΜΑ. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικές.

Σχετικά άρθρα

Βιβλιοπαρουσίαση – «Τόποι ντυμένοι με χρόνο» του Νίκου Μπιλανάκη

Μια ιστορία προδοσίας με φόντο την Κύπρο

Ηπειρωτικός Αγών

Βιβλιοπαρουσίαση – «Από τις στάχτες στο φως» της Μάγδας Πάνου