ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Με καταθέσεις στεφάνων και πορεία ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Με καταθέσεις στεφάνων στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και την καθιερωμένη πορεία θα γιορταστεί την Κυριακή στα Γιάννενα η 46η επέτειος της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στις 11 το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αρχές και φορείς της πόλης, ενώ θα ακολουθήσουν μία ώρα αργότερα το Εργατικό Κέντρο και σωματεία και συλλογικότητες με αναφορά στο ΚΚΕ. Η πορεία θα γίνει στις 5 το απόγευμα, με αφετηρία το παλιό πανεπιστήμιο στην οδό Δομπόλη.
Σε ψήφισμά του, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων χαιρετίζει την επέτειο και τονίζει ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, γιατί συμβολίζει τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι ο αταλάντευτος και διαρκής αγώνας ενάντια στη φασιστική, αμερικανονατοϊκή δικτατορία, η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες, αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματα. «Απέναντι στα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών, απέναντι στην πολιτική που δολοφονεί τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς, για τα κέρδη των λίγων διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή. Ανοίγουμε τον δρόμο για να γίνουν πράξη τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου του ’73», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.
Κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις απευθύνει και η προσωρινή συντονιστική επιτροπή του ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων, σημειώνοντας πως «το Πολυτεχνείο είναι ο φάρος για αντίσταση στη δουλοπρέπεια, στην εξαθλίωση, οικονομική και πνευματική, στη φίμωση του λόγου, στον μισανθρωπισμό και τη μισαλλοδοξία».

Σχετικά άρθρα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ζητούμενο η ενίσχυση των συνεργειών με ιδρύματα της Γαλλίας

Στόχος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να γίνει η πρώτη επιλογή