ΚαθημερινάΑίθουσα ΣύνταξηςΒιβλίο

«Παιδί και Βιβλίο» στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Εκδήλωση με θέμα «Παιδί και Βιβλίο: Ανοιχτή βιβλιοθήκη, ανοιχτοί ορίζοντες» πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 27ου Δημοτικού Σχολείου (Τάσου Ισαάκ 22, Λόφος Κιάφας). Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Ομιλητές θα είναι η πρώην αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Φ.Π.Ψ. του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ελένη Μαραγκουδάκη με θέμα «Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας: Πολυτέλεια ή αναγκαιότητα;», η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου 1ης Ενότητας Σχολικών Μονάδων και αναπληρώτρια οργανωτική συντονίστρια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου Ευδοξία Σακελλαροπούλου με θέμα «Από τη λογοτεχνία ως γνωστικό αντικείμενο στη λογοτεχνία ως αναγνωστική απόλαυση: Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις των λογοτεχνικών κειμένων στη σχολική τάξη», η προϊσταμένη διεύθυνσης της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων, ιστορικός-αρχαιολόγος Βαΐα Οικονομίδου με θέμα «Η απελευθέρωση των βιβλίων. Εναλλακτικές μορφές προώθησης της φιλαναγνωσίας», η υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης 27ου Δ.Σ. Ιωαννίνων, εκπαιδευτικός μουσικής Αικατερίνη Καλογιάννη με θέμα «Σχολική Βιβλιοθήκη: Ένας θεσμός με διαχρονική αξία» και η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη με θέμα «Πώς γράφεται ένα βιβλίο για παιδιά. Η ευθύνη του συγγραφέα».
Ταυτόχρονα, θα τρέχουν παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως έκθεση posters με θέμα «Ανοιχτές Βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο» και εργαστήρι για παιδιά με θέμα «Ετοιμάζουμε το δικό μας σχέδιο για τις Ανοιχτές Βιβλιοθήκες».

Σχετικά άρθρα

Μια μαζική αυτοψυχαναλυτική συνεδρία

Γιώργος Παππάς

Βιβλίο: Το «συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ» του Brexit από τον Θύμιο Τζάλλα

Ηπειρωτικός Αγών

Τι κάνει ένας ιχθυολόγος σ’ αυτόν τον κόσμο;

Πάνος Ζώης