ΚαθημερινάΕπικαιρότητα

Αντάμωσαν και φέτος οι Βελλαΐτες

Παρουσία του μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. κ. Μάξιμου, ο οποίος χοροστάτησε στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε και το φετινό προσκύνημα των αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς στην Παναγία τη Βελλαΐτισσα, που λαμβάνει χαρακτηριστικά ανταμώματος.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για  τους καθηγητές και αποφοίτους που έχουν φύγει από τη ζωή, ενώ οι παρευρισκόμενοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις, αναπόλησαν τα μαθητικά τους χρόνια και αντάλλαξαν εμπειρίες και ευχές.

Από τον Μητροπολίτη ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο του Καθολικού της Μονής, αλλά και την πορεία εργασιών ανέγερσης του ναού προς τιμής του Αγίου Παϊσίου, που σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Στην πλούσια ιστορία της Σχολής Βελλάς, που ξεκίνησε ως γεωργική σχολή, αναφέρθηκε ο μητροπολίτης σε δηλώσεις του, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η Βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα και ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας.

Οι Σύνδεσμοι Αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Αθηνών και Ιωαννίνων συνεχίζουν να οργανώνουν το αντάμωμα αυτό τιμώντας τους δασκάλους τους και όλα όσα εκείνοι τους δίδαξαν, προκειμένου να ξεχωρίσουν στην μετέπειτα κοινωνική και επαγγελματική ζωή τους, όπως ανέφεραν οι πρόεδροι Κλέανδρος Παπαδόπουλος και Δημήτρης Φλώρος.

Σχετικά άρθρα

Ενίσχυση της Μητρόπολης Ιωαννίνων με 17 κληρικούς

Σε αναζήτηση μέλλοντος για τη Βελλά

Στο επίκεντρο οι δράσεις της Μητρόπολης