Καθημερινά

Ο κόσμος της μινιατούρας σε μια έκθεση

Ένα ταξίδι στον κόσμο της μινιατούρας υπόσχεται η Ιφιγένεια Αντωνιάδου, από το Σάββατο 20 έως και το Σάββατο 27 Ιουλίου, στoν πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής» στα Παλαιά Σφαγεία.

Σε μια πρωτότυπη έκθεση από μινιατούρες, κουκλόσπιτα, κορνίζες, ιδιαίτερα φαναράκια και άλλα πρωτότυπα διακοσμητικά αντικείμενα, το γιαννιώτικο κοινό θα έχει την ευκαιρία να μυηθεί σε μια μυστηριώδη, όμορφη και όχι και τόσο διαδεδομένη τέχνη.
«Ξεκίνησα σαν χόμπι με το να φτιάχνω χειροτεχνίες και κοσμήματα και κάποια στιγμή, με την παρότρυνση μιας φίλης, ξεκίνησα να φτιάχνω μινιατούρες. Ξεκινώντας από ξύλινα πλαίσια, στην πορεία θεώρησα πιο εύκολο να δημιουργώ χώρους μέσα σε φαναράκια, κι αυτό κάποια στιγμή θέλησα να το επικοινωνήσω στον κόσμο. Γι’ αυτό τον λόγο, εκτός από την έκθεση, έχω φτιάξει και ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, όπου ο κόσμος μπορεί να βλέπει και να αγοράζει έργα μου, τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε στον Η.Α. η… μετρ της μινιατούρας Ιφιγένεια Αντωνιάδου για το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με αυτή την τέχνη.
«Αρχίζοντας από απλά δώρα στους φίλους μου, όπως φανάρια, έχω φτάσει πια στο πιο ξεχωριστό αλλά και πιο δύσκολο έργο , που είναι το κουκλόσπιτο, και μάλιστα μου πήρε περίπου δύο εβδομάδες να το τελειώσω, σε αντίθεση με τα περισσότερα έργα μου, που παίρνουν περίπου 2 με 3 ημέρες. Σε αυτή την δεύτερη έκθεση ευελπιστώ ο κόσμος να γνωρίσει τον κόσμο της μινιατούρας μέσα από τα μάτια μου να τον αγαπήσει και να τον κάνει κομμάτι του», πρόσθεσε.
Με απλά υλικά για χειροτεχνίες, περίτεχνα περιεργάζοντάς τα, με λεπτομέρεια και προσεκτικές κινήσεις, η Ιφιγένεια Αντωνιάδου καταφέρνει να δημιουργεί όμορφους και πρωτότυπους χώρους, σαν κι αυτούς που θα παρουσιαστούν στην έκθεση. Χαρούμενη κι ενθουσιασμένη, κάνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους εραστές της τέχνης, να τιμήσουν την έκθεση με την παρουσία τους.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Σχετικά άρθρα

Ο άθλος των δασκάλων

Λουκία Τζάλλα

«Εκκωφαντικές σιωπές»: Ένας πολύχρωμος συναισθηματικός κόσμος

Λουκία Τζάλλα

Ξεκίνησε το ταξίδι στο όνειρο