Αίθουσα Σύνταξης Καθημερινά

«Το παλιό μου παλτό» στα αγγλικά και με φόντο το Πωγώνι

Σε ορισμένα από τα ωραιότερα σημεία του Πωγωνίου έγιναν τα γυρίσματα video clip του Γιώργου Γάκη, σε διασκευή του κλασικού τραγουδιού «Το παλιό μου παλτό» του Λάκη Παπαδόπουλου που συμμετείχε και στα γυρίσματα.

Ο γνωστός στιχουργός και τραγουδιστής επέλεξε τον γιαννιώτη Γιώργο Γάκη για να ερμηνεύσει το «Παλιό μου παλτό» σε αγγλικούς στίχους της Σάννυ Μπαλτζή και η πλούσια φυσική ομορφιά του Πωγωνίου αποτέλεσε το καλύτερο σκηνικό για τα γυρίσματα. Το γεφύρι του Γκρέτσι, οι Αγιοί, η λίμνη Ζαραβίνας και το παλιό Μαυρονόρος, μετατράπηκαν σε ένα φυσικό σκηνικό για τις ανάγκες των γυρισμάτων της δυναμικής αυτής μπαλάντας.
Η πρόταση έγινε από τον δήμο Πωγωνίου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την προσέλκυση επισκεπτών, με τους δύο καλλιτέχνες να την αποδέχονται με μεγάλη χαρά. «Η καλλιτεχνική αξία των Λάκη Παπαδόπουλου και Γιώργου Γάκη σε συνδυασμό με τη σκηνοθετική ματιά του Μενέλαου Συκοβέλη εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα ώστε η άγρια φύση του Πωγωνίου και η παρθένα ομορφιά του να “ταξιδέψουν” στα πέρατα τα κόσμου», αναφέρεται σε δελτίο τύπου.
«Το Πωγώνι διαθέτει μοναδικό φυσικό κάλλος και στοχεύουμε στην ανάδειξή του, πάντα με απόλυτο σεβασμό στην φύση και το περιβάλλον. Ευχαριστούμε πολύ τους δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες και είμαστε βέβαιοι ότι η υπέροχη περιοχή του Πωγωνίου θα “σκλαβώσει” λάτρεις της φύσης σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, με τον εντεταλμένος δημοτικό σύμβουλο σε θέματα πολιτισμού Αναστάσιο Γιούνη να συμπληρώνει: «Το Πωγώνι διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα μουσικά videos είναι ένας καλός τρόπος να τα επικοινωνήσουμε. Το Πωγώνι μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών».

Σχετικά άρθρα

Σχέδια για σκοπευτήριο στο ανενεργό ελικοδρόμιο Δελβινακίου

«Όχημα» προβολής τα video clip για τον δήμο Πωγωνίου

Προς δημοπράτηση το νέο νηπιαγωγείο στο Καλπάκι