Καθημερινά

To Goût de France στο Ηotel du Lac

Το ξενοδοχείο Du Lac, με το εστιατόριο του, το Du Sel, συμμετέχει στο Goût de France, τη μεγάλη γιορτή που διοργανώνεται φέτος για πέμπτη χρονιά από το γαλλικό υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τον διάσημο σεφ Alain Ducasse.

Στο πλαίσιο της γιορτής, 3.000 εστιατόρια, σε ολόκληρο τον πλανήτη, ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού, το οποίο θα λανσαριστεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου, φέρνοντας τους φίλους της γαστρονομίας πιο κοντά στις εκλεπτυσμένες γεύσεις και τις τεχνικές της γαλλικής κουζίνας.
Το Du Lac και ο σεφ Γιώργος Ζουμπουρλής με την ομάδα του δημιούργησαν ένα μενού άρτια δομημένο και ισορροπημένο, με τις κατάλληλες αναφορές στη γαλλική γαστρονομία. Το φιλέτο πέστροφας σε απόλυτη αρμονία με την αυθεντική σάλτσα Beurre Blanc, αλλά και το καπνιστό χέλι, θα ανοίξουν την όρεξη για να ακολουθήσει το κυρίως πιάτο, το στήθος πάπιας με σάλτσα εσπεριδοειδών, κουμκουάτ και Grand Marnier. Το εύγευστο και βουτυράτο τυρί camembert κάνει εξαιρετικό ταίρι με τη σπιτική μαρμελάδα ντομάτας, ενώ το φινάλε γίνεται με καραμελιζέ μήλα με άρωμα calvados πάνω σε τραγανή σφολιάτα και παγωτό σαλέπι. Επιλεγμένα γαλλικά κρασιά πλαισιώνουν ιδανικά όλα τα στάδια του μενού.
Το ξενοδοχείο Du Lac θα διαθέτει το παραπάνω μενού στο εστιατόριο του Du Sel, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο μέχρι και τις 20 Απριλίου.
Στο πλαίσιο ενίσχυσης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το Du Lac αποφάσισε να συνδράμει το σημαντικό έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα», με τη διάθεση του 15% από τις εισπράξεις του συγκεκριμένου μενού.
Τιμή 45 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο Δημήτρης Σταθόπουλος (6942925783).

Σχετικά άρθρα

Εορταστικό δείπνο και spa treatments στο Hotel du Lac

Ηπειρωτικός Αγών

«Almost Famous» στο Cinema by the Pool του Du Lac

Βρίσκουν όαση δροσιάς στις πισίνες

Σέβη Ευθυμίου