Καθημερινά

Εικόνες ενός αποκριάτικου πρωινού

Γεμάτος κόσμο ο παραλίμνιος. Όλα έτοιμα για το βράδυ. Η πόλη γιορτάζει τις Απόκριες και την καλοκαιρία του τριημέρου.

Σήμερα το πρωί η πόλη ήταν χωρισμένη σε δύο… ζώνες. Τη ζώνη της συνηθισμένης κυριακάτικης ησυχίας, που έφτανε ως το τέλος της λόρδου Βύρωνος, στο σημείο που συναντά τον πεζόδρομο Κατσαντώνη και τη ζώνη του γιορτινού τριημέρου, η οποία εκτεινόταν ως τη λίμνη. Σ’ αυτή γινόταν το αδιαχώρητο: στα πεζοδρόμια, στις καφετέριες του παραλιμνίου, στους δρόμους που συχνά έκλειναν από το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων.

Ακριβοθώρητες οι θέσεις στα παρακείμενα καφέ και πάρκινγκ. Το ίδιο και στα καραβάκια, που μετέφεραν κόσμο στο Νησί. Ουρές επισκεπτών -και όχι μόνο- σχηματίζονταν ταχύτατα στο σημείο, που σταματούν τα πλωτά, ενώ οι οδηγοί τους διαβεβαίωναν όσους έμεναν απ’ έξω ότι άλλο καραβάκι έρχεται στα επόμενα πέντε λεπτά, για να τους παραλάβει. Η μόνη ελεύθερη θέση ήταν στον δυνατό ανοιξιάτικο ήλιο. Πάνω σε πεζούλια και παγκάκια, περιπατητές ξαπόσταιναν και ανασυντάσσονταν, καθώς η πολυκοσμία επέβαλλε αλλαγή σχεδίων.

Στη σύντομη βόλτα μας συναντήσαμε πιτσιρικάδες ντυμένους Χάρι Πότερ, νεράιδες και βασίλισσες. Είδαμε και τον Elvis να κρατά το λαμπερό μικρόφωνό του και να συνοδεύεται από θαυμάστριά του. Τα μαγαζιά ντύνονται αποκριάτικα. Στο Κάστρο όλα είναι έτοιμα για την αποψινή τζαμάλα. Οι φούρνοι έψησαν ήδη και πουλάνε τις πρώτες λαγάνες της μέρας. Η πόλη γιορτάζει τις Απόκριες και την καλοκαιρία του τριημέρου.

Σχετικά άρθρα

Με άρωμα παράδοσης οι Απόκριες στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Απόκριες τη δεκαετία του ’80

Λουκία Τζάλλα

Σε ρυθμούς Αποκριάς ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων