ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Γ. Τσίλης- Δεν αφήνει το κουπί για τις κάλπες

«Μήλο της έριδος» αποτέλεσε ο γιαννιώτης ολυμπιονίκης Γιάννης Τσίλης για τους επικεφαλής πολλών αυτοδιοικητικών παρατάξεων, καθώς οι επιτυχίες του στην κωπηλασία σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και η συμμετοχή του στο γνωστό reality επιβίωσης «Survivor» τον καθιστούν ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα σε τοπικό επίπεδο.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος, κατά την παρουσία του στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, όπου κλήθηκε να μιλήσει στους σπουδαστές με θέμα «Αθλητές που ξεχώρισαν», απαντώντας και σε ερωτήσεις, που δεν αφορούσαν μόνο τις εμπειρίες ζωής, που έχει αποκομίσει από αθλητισμό και τον χώρο του θεάματος. Αν και δε θέλησε να αναφερθεί ειδικότερα στις κρούσεις, που δέχθηκε, εξήγησε τους λόγους, που τον οδήγησαν να αρνηθεί, λέγοντας πως δε νιώθει έτοιμος να ασχοληθεί με τα κοινά προς το παρόν.
«Είναι μια ιδέα που μου αρέσει και στο μέλλον δε θα έλεγα όχι να ασχοληθώ με τον πολιτικό στίβο, σε τοπικό επίπεδο, για να βοηθήσω την πόλη μου. Φυσικά θα ήθελα να αναλάβω οτιδήποτε σχετίζεται με τον τομέα μου και μόνο, καθώς πιστεύω ότι, με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου, μπορώ να προσφέρω στο κομμάτι του αθλητισμού και ειδικότερα της κωπηλασίας», απάντησε.
Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του αφορούσε, όπως είναι φυσικό, το κομμάτι του αθλητισμού, εστιάζοντας στις θυσίες για να φτάσει στην κορυφή. «Η σκληρή δουλειά με έφτασε εδώ που είμαι, ταλέντο στην κωπηλασία δεν ξέρω αν υπάρχει» τόνισε, αναφερόμενος στις δυσκολίες που βίωσε αλλά και στο πορεία του προς τη δόξα και την επιτυχία. «Ο δρόμος του πρωταθλητισμού είναι δύσκολος και επίπονος, το μόνο που σε κρατάει είναι η θέληση για να πετύχεις τον στόχο σου και η ηθική ικανοποίηση όταν το καταφέρνεις. Εγώ έχω κάνει αμέτρητες θυσίες. Από τα 15 μου, που ξεκίνησα να ασχολούμαι με την κωπηλασία, μέχρι και σήμερα, δε θυμάμαι διακοπές, γιορτές και ξεκούραση. Έζησα μια “εσώκλειστη” ζωή, μόνο με προπονήσεις. Πολλές φορές είχα βγει από το κανό με κλάματα. Παρόλα αυτά, δε θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο μου μετάλλιο, την πρώτη μου νίκη. Όλες αυτές οι θυσίες άξιζαν για να φτάσω ως εκεί», ανέφερε ο γιαννιώτης Ολυμπιονίκης και συμπλήρωσε «Όσο ψηλά κι αν φτάσω, πάντα θα παροτρύνω και θα συμβουλεύω τους νεότερους αθλητές. Θα τους βοηθάω όσο και όπως μπορώ. Αν μπορώ να τους δώσω μια συμβουλή, είναι να έχουν επιμονή και τα μάτια πάντοτε καρφωμένα στον στόχο. Η κωπηλασία είναι ένα άθλημα που απαιτεί σκληρή δουλειά. Ταλέντο δεν ξέρω αν υπάρχει. Φυσικά προσόντα σίγουρα χρειάζονται, όπως επίσης θέληση και μυαλό», είπε μεταξύ άλλων.
Εξομολογήθηκε, τέλος, πως έχει αρχίσει ήδη να παρακολουθεί σχολή προπονητικής για κωπηλασία στην Θεσσαλονίκη, καθώς θα τον ενδιέφερε ιδιαίτερα να ασχοληθεί μελλοντικά ως προπονητής κωπηλασίας.
Όσον αφορά το παιχνίδι επιβίωσης που συμμετείχε, παραδέχθηκε πως δέλεαρ ήταν τα χρήματα. « Το Survivor για μένα δεν είχε καμία δυσκολία, γιατί δεν ήταν τίποτα παραπάνω, από μια μικρογραφία των εφηβικών και νεανικών μου χρόνων, που πέρασα ως αθλητής. Η εμπειρία ήταν απίστευτη, αλλά δε θα πω ψέματα. Συμμετείχα στο παιχνίδι καθαρά για τα χρήματα. Κάθε εβδομάδα αμειβόμουν εξαιρετικά καλά, είχα διακόψει κι από τον αθλητισμό εκείνη την περίοδο και δεν είχα κάποιον άλλο άμεσο στόχο. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να αρνηθώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Έλαμψε η γιαννιώτικη κωπηλασία στη γιορτή της ΕΚΟΦΝΣ

Μετάλλια και διακρίσεις για τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. στη διεθνή ρεγκάτα της Ιταλίας