ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ανοιχτός διαγωνισμός σεναρίου στο πλαίσιο του Zagori Fiction Days

Ανοιχτό διαγωνισμό σεναρίου μέσω της πλατφόρμας film freeway (https://filmfreeway.com/ZagoriFictionDays) προκηρύσσουν η επέκεινα χώρα και η series balkans, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Zagori Fiction Days.

Ο διαγωνισμός αφορά έλληνες σεναρογράφους, που καλούνται να υποβάλουν σενάριο και ανάπτυξη πρώτου επεισοδίου με διασκευή/προσαρμογή λογοτεχνικού έργου της επιλογής τους, και στόχος της διοργάνωσης είναι να συμβάλλει στο άνοιγμα του διαλόγου μεταξύ σεναριογράφων και συγγραφέων.
Το Zagori Fiction Days Weekend είναι μία διήμερη εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στην επέκεινα χώρα στη Βίτσα Ζαγορίου, τέλη Οκτωβρίου 2024, όπου σεναριογράφοι, συγγραφείς και επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου θα έχουν συναντήσεις one-on-one μεταξύ τους, με κύριο σκοπό την έναρξη δημιουργικού διαλόγου ανάμεσά τους. Το Σαββατοκύριακο θα κλείσει με την επίσημη τελετή απονομής των βραβείων, ανοιχτή στο κοινό, με μουσική εκδήλωση και δεξίωση. Οι διοργανωτές δεσμεύονται να προσφέρουν ένα περιβάλλον, όπου θα ευδοκιμήσει η συγγραφή σεναρίων, θα ανθήσουν οι ιδέες και θα απογειωθούν τα δημιουργικά σχέδια.
Οι τρεις πρώτοι νικητές θα λάβουν πρόσκληση στο Zagori Fiction Days Weekend, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους συγγραφείς των βιβλίων και να δικτυωθούν με επαγγελματίες της οπτικοακουστικής παραγωγής (ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν).
Επιπλέον, ο πρώτος νικητής θα λάβει χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ, ο δεύτερος 500 ευρώ και ο τρίτος νικητής 200 ευρώ. Και οι τρεις θα κερδίσουν, επιπλέον, μία 15νθήμερη διαμονή για συγγραφή στη Βίτσα Ζαγορίου, ώστε να αναπτύξουν την ιδέα του σεναρίου τους περαιτέρω.
Οι συμμετέχοντες μπορούν ελεύθερα να διαλέξουν ελληνικό μυθιστόρημα, δημοσιευμένο ή αυτο-δημοσιευμένο, το οποίο πρέπει να είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να στείλουν ένα πιλοτικό επεισόδιο (ελάχιστη έκταση 45 σελίδες και μέγιστη 60 σελίδες) και περιγραφή τηλεοπτικής σειράς – έναν αναπτυγμένο οδηγό για το πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει σειρά, με αριθμό επεισοδίων και συνολική υπόθεση.

Σχετικά άρθρα

Zagori Fiction Days, ένα οπτικοακουστικό παράθυρο στον κόσμο…

Στο επίκεντρο η ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία

Διαγωνισμός διασκευής του «18» του Β. Δούβλη σε μίνι σειρά