OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Άπλωσαν ευτυχία, δυνάμωσαν τη φλόγα στην καρδιά

Την πιο χρωματιστή μπουγάδα με τις πιο ευτυχισμένες φανελίτσες άπλωσαν τα παιδιά του 18ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων και του γειτονικού 3ου Παιδικού Σταθμού, στο πλαίσιο της δράσης «Απλώνω ευτυχία - Δυναμώνω τη Φλόγα της καρδιάς», η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Κατά την 1η φάση του προγράμματος αναγνωρίστηκε η έννοια της «ευτυχίας» ατομικά από κάθε μαθητή, αλλά και συλλογικά στην κάθε τάξη. Οι μαθητές, μέσα από βιωματικές δράσεις, προσέγγισαν την ευτυχία, αναγνώρισαν ποια πράγματα/καταστάσεις τους δημιουργούν αυτό το συναίσθημα και συνειδητοποίησαν τη σημασία του να είναι κανείς ευγνώμων για αυτά που έχει και για τα οποία νιώθει ευτυχισμένος.
Ακολούθησε η 2η φάση της εικαστικής δημιουργίας, στην οποία οι μαθητές αποτύπωσαν σε λευκά μπλουζάκια εικόνες που τους εκφράζουν και τους προκαλούν συναισθήματα ευτυχίας. Κατά την 3η φάση οι ίδιοι μαθητές ανέλαβαν πρωτοβουλίες, με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Οι μαθητές, μέσα από δουλειές και διάφορες καλές πράξεις που έκαναν στην οικογένεια, μάζεψαν χρήματα, τα οποία διέθεσαν για το πολύ σπουδαίο έργο που επιτελεί η «Φλόγα». Με αυτή τους την ενέργεια διαπίστωσαν ότι ήδη από πολύ μικρή ηλικία ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει με τον τρόπο του στην κοινωνία και να την αλλάξει προς το καλύτερο.
Σήμερα Τρίτη η δράση ολοκληρώθηκε με την «μπουγάδα της ευτυχίας», κατά την οποία όλα τα μπλουζάκια από τα τρία τμήματα του 18ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων απλώθηκαν στην αυλή και ενώθηκαν με τα μπλουζάκια των παιδιών του γειτονικού 3ου Παιδικού Σταθμού. Με τον συμβολικό αυτό τρόπο, τα παιδιά άπλωσαν ευτυχία γύρω τους, επιδιώκοντας να συνδράμουν στο να ανάψει μέσα σε όσους δουν τις φανελίτσες το φως, που θα τους βοηθήσει να διακρίνουν ότι η ευτυχία είναι στα απλά και καθημερινά της ζωής – σε αυτά που βρίσκονται γύρω μας – κοντά μας. Μέσα από τις φανέλες τους, τα παιδιά έδωσαν ιδέες για το πού μπορεί να βρει κανείς την ευτυχία, αποδεικνύοντας πως για να πετύχει η συνταγή, χρειάζεται φαντασία, δημιουργικότητα, θέληση και πίστη ότι «μπορούμε να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο».