ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

40 χρόνια από την ίδρυση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

Μια ανοιχτή για το κοινό επιστημονική εκδήλωση διοργανώνει το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γενικών Αρχείων του Κράτους του Ιστορικού Αρχείου Ηπείρου στο Κάστρο.

Για το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και τον ρόλο του στο εθνικό και ευρωπαϊκό ερευνητικό οικοσύστημα θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΙΤΕ, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης Νεκτάριος Ταβερναράκης. Με θέμα «Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών του ΙΤΕ στα Ιωάννινα:
Από τη βασική πειραματική έρευνα έως τις βιοϊατρικές εφαρμογές» θα μιλήσει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Ερευνών, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων Σάββας Χριστοφορίδης.
Με θέμα «Το μυστήριο της γήρανσης και των νευροεκφυλιστικών νοσημάτων: Ευρήματα της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας» θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης, ομιλία που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ορέστη Τσόλα, 1ου Διευθυντή ΙΒΕ-ΙΤΕ και ομότιμου καθηγητή Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τέλος, ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Harvard και επίτιμος καθηγητής στο College de France Σπύρος Αρταβάνης – Τσάκωνας θα μιλήσει με θέμα «Υγεία και Ασθένεια: Κυτταρική Επικοινωνία και Πολυπλοκότητα στη Βιολογία». Θα ακολουθήσει μπουφές για το κοινό.

Σχετικά άρθρα

Πλεονέκτημα στην έρευνα θα αποκτήσει η Ήπειρος

Γεωργία Χαλάτση

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Σε νέο «σπίτι» από το 2025 το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών

Γεωργία Χαλάτση