ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κάλεσμα στους μηχανικούς να συνδράμουν τη Θεσσαλία από την Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΗ

Την συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού και την εγγραφή στο Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών με στόχο τη διεύρυνση των διαθέσιμων δυνάμεων που θα μπορούν προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην πολιτεία και τους πολίτες της πληγείσας περιοχής απευθύνει η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

«Στις δύσκολες ώρες που βιώνουν οι συμπολίτες μας στην περιοχή της Θεσσαλίας οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε. Ιδιαίτερα δε ο κλάδος των μηχανικών με την τεχνογνωσία του, καθώς και την ευαισθησία του σε όλα τα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας!», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ Γιάννης Τσίγκρος.

Η πρόσκληση έρχεται μετά από την πρωτοβουλία του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ που έχει ήδη προχωρήσει σε πρόσκληση προς τα μέλη του για εγγραφή στο Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσκαλεί τους Μηχανικούς – μέλη του Τμήματος, οι οποίοι προτίθενται να συνδράμουν στις διαδικασίες ελέγχων και αυτοψιών που θα διενεργήσουν τα κλιμάκια, τα οποία θα απαρτίζονται από στελέχη της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μηχανικούς και των Δήμων που επλήγησαν να εγγραφούν στο Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών.

Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της πρόσκλησης, παρακαλούνται τα ενδιαφερόμενα μέλη του ΤΕΕ να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το αργότερο έως και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/iaUWq9qUHHX6LaNC8

Ο σχεδιασμός του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ προβλέπει επισκέψεις και αυτοψίες στις περιοχές που έχουν πληγεί μέσα στη διάρκεια των επόμενων ημερών, έχοντας δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην συνδρομή του στην επίσπευση των ενεργειών ανακούφισης των πληγέντων.

Σχετικά άρθρα

Συντάσσεται με τους Δήμους για την πυροπροστασία το ΤΕΕ/ΤΗ

Εν αναμονή της συμβασιοποίησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Με πλήρες και ανανεωμένο ψηφοδέλτιο οι «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ»