ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικές ευθύνες για απουσία προληπτικών μέτρων, με αποτέλεσμα τις πρωτοφανείς καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη χώρα και ιδιαίτερα την περιοχή της Μαγνησίας, αποδίδει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., με τα στελέχη του να εκφράζουν παράλληλα και τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονία του 36χρονου επιβάτη του Blue Horizon.

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου για την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους ανθρώπους,l που βιώνουν πρωτοφανείς συνθήκες, αλλά και σε εκείνους που δίνουν τη μάχη για να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. «Και φυσικά λέμε ότι υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες τόσο στο επίπεδο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, γιατί δεν ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, με το δεδομένο βεβαίως μιας πολύ μεγάλης κλιματικής μεταβολής μετά από τις πυρκαγιές που έκαψαν πάνω από 1,5 εκ. στρέμματα. Τη μεγαλύτερη πυρκαγιά της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης, που στη διάρκεια αυτών των χρόνων δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν τους πόρους για να κινηθούν προς την κατεύθυνση της πρόληψης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απορρόφηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για έργα πρόληψης είναι κάτω από το 0,5%. Όμως τώρα είναι η ώρα της μάχης και οφείλουμε όλες και όλοι να είμαστε μπροστά για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς, που βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση», σημείωσε η βουλευτής.

Τόσο η κ. Τζούφη όσο και ο συντονιστής της Ν.Ε. του κόμματος Σάββας Δημητριάδης αναφέρθηκαν και στη δολοφονική συμπεριφορά σε βάρος του 36χρονου, που έχασε τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά, όταν απωθήθηκε βίαια από στελέχη του πληρώματος Blue Horizon. Για ευθύνες όχι μόνο σε αυτούς που έπραξαν το έγκλημα, αλλά και πολιτικές ευθύνες με αφορμή τη απαράδεκτη δήλωση του αρμόδιου υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ζητώντας την παραίτησή του, έκανε λόγο η κ. Τζούφη.

«Να αποδοθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη αλλά και να αντιτάξουμε την ανθρωπιά απέναντι στη βία και τη βαρβαρότητα, που έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στην ελληνική κοινωνία. Είναι ώρα να ενεργοποιηθούν οι κοινωνίες απέναντι σε αυτή τη φρικαλεότητα. Να μη συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα και τη φρίκη, να μη γίνουν αυτά καθημερινότητα», τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Σχετικά άρθρα

Εννιά υποψήφιοι για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο

Γεωργία Χαλάτση

Επιλέγουν υποψηφίους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Παραίτηση της Κατερίνας Μιτοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ