ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τ. Καλογιάννη: «Μπορούμε να δώσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα»

Τις σκέψεις της για την επόμενη μέρα και την εξέλιξη της δημοτικής ενότητας Παμβώτιδας κατέθεσε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, σε εκδήλωση στον Κατσικά για την παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Δ.Ε. Παμβώτιδας.

«Η εκάστοτε δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη, αρμόδια και υπεύθυνη να επικαιροποιεί την αποτύπωση των προβλημάτων που προκύπτουν κάθε φορά, και να προσδιορίζει με σαφήνεια και τεκμηριωμένο σχεδιασμό τόσο την επίλυσή τους, όσο και την διαμόρφωση της επόμενης μέρας. Όσο τα προβλήματα συσσωρεύονται, τόσο ο ρόλος των δημοτικών αρχών γίνεται πιο απαιτητικός. Εμείς, ως αυριανή δημοτική αρχή, έχουμε αποτυπώσει τα προβλήματα, θέλουμε να τα λύσουμε, γνωρίζουμε τον τρόπο και εν τέλει μπορούμε να δώσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στον τόπο αυτόν», τόνισε στην ομιλία της και στη συνέχεια, ανέλυσε τον σχεδιασμό της παράταξης για τις γενικές δράσεις για ολόκληρη την έκταση της δημοτικής ενότητας Παμβώτιδας, και κατέληξε στις ειδικές δράσεις ανά δημοτική κοινότητα, που είναι οι εξής:
Για τον Κατσικά: Διάνοιξη κάθετου οδικού άξονα για τη σύνδεση με την εθνική οδό Ιωαννίνων – Aρτας μέσω κοινότητας Ανατολής (Αγία Σοφία και Ράχη Σαμή), ανάπλαση κεντρικής πλατείας και ολοκλήρωση της σύνδεσής της με τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο στη θέση της 3ης γέφυρας.
Για την Ανατολική: Εργασίες συντήρησης στο Νεκροταφείο, διερεύνηση για τη μετατροπή και αξιοποίηση του πρώην δημοτικού σχολείου ως ξενώνα.
Για τη Βασιλική: Συντήρηση κτιρίου παλαιού σχολείου και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου για την αξιοποίησή τους προς εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινότητας και του Δήμου, κατασκευή νέου οστεοφυλακίου.
Για τη Δαφνούλα: Τουριστική προβολή με την ανάδειξη της χαράδρας Αράχθου (από τη θέση «Αετός») και την ανάπτυξη δικτύου μονοπατιών σε συνεργασία με την ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., εγκατάσταση δικτύου πυροσβεστικών κρουνών και εκπόνηση σχεδίου εκκένωσης χωριού σε περίπτωση ανάγκης.
Για το Δροσοχώρι: Συντήρηση της κεντρικής πλατείας, επισκευή γέφυρας «Κλιματσίδα» και καθαρισμό του διερχόμενου ρέματος για την ανάδειξη της διαδρομής κατά μήκος του, μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για την αποπεράτωση και αξιοποίηση του Πνευματικού Κέντρου, αποκατάσταση εγκαταστάσεων για την ύδρευση.
Για την Ηλιόκαλη: Συντήρηση του σχολείου και αξιοποίηση κοινοτικού κτιρίου, διαμόρφωση εισόδου χωριού και καθαρισμός παραεγνατίας.
Για την Καστρίτσα: Ολοκληρωμένη ανάδειξη της Αρχαίας Ακρόπολης Καστρίτσας, αξιοποίηση της αναρριχητικής πίστας και ολοκλήρωση πίστας motocross, διερεύνηση σκοπιμότητας επαναλειτουργίας παλαιού λιμανιού.
Για το Κουτσελιό: Σχεδιασμός για την επέκταση της οδού Γενημματά μέχρι τον κόμβο Κουτσελιού της Εγνατίας Οδού, ανάδειξη περιοχής «Χάνι» Κουτσελιού.
Για την Κράψη: Αποκατάσταση των βάθρων και συνολική συντήρηση της γέφυρας «Κρυστάλλω» Αράχθου που συνδέει το Δροσοχώρι με την Κράψη, βελτίωση βατότητας του δρόμου Ανατολικής–Κράψης.
Για τους Λογγάδες: Διαμόρφωση εισόδου χωριού, καθαρισμός ρεμάτων και νέο οστεοφυλάκειο, αξιοποίηση πάρκου Πλατάνια και με αθλητικές εγκαταστάσεις για να λειτουργήσει ως χώρος city break, βελτίωση του προγράμματος των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας.
Για τα Μουζακαία: Ασφαλτόστρωση δρόμου προς συνοικισμό Κυπαρίσσια.
Για την Πλατανιά: Ολοκλήρωση αποκατάστασης και ανάπλασης πλατείας, αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Καραδήμα.
Για τον Πλάτανο: Συντήρηση και αξιοποίηση παλαιού καφενείου και ιατρείου, διερεύνηση προϋποθέσεων για την ανέγερση νέου Ιερού Ναού σε συνεργασία με τη Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.
Για το Χαροκόπι: Αποκατάσταση στέγης δημοτικού σχολείου και αξιοποίησή του, ανακατασκευή στέγης Πνευματικού Κέντρου, κατασκευή αποστραγγιστικού δικτύου στο Νεκροταφείο.

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στη Δ.Ε. Παμβώτιδας είναι οι: Κιτσάκης Θωμάς (επαγγελματίας οδηγός, Λέκκας Βασίλειος (διασώστης ΕΚΑΒ), Λισγάρα Ευδοξία (επιχειρηματίας), Μάγκου Αικατερίνη (μηχανικός επιστήμης των υλικών), Παππάς Γεώργιος (τεχνικός σύμβουλος ασφαλιστικών εταιρειών), Αλέξανδος Πριόβολος (ιδιωτικός υπάλληλος) και Νίκη Χρύση (πτυχιούχος νοσηλευτικής).
Υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι είναι:
Για τον Κατσικά: Γιαννάκη Ελένη, Γιώτης Παναγιώτης, Καλαμπόκη Μαρία, Λισγάρας Νικόλαος, Μαντόκας Χρήστος – Ναπολέων, Ρήτας Αναστάσιος, Τσιούρη Μαρία και Τσιούρης Βασίλειος.
Για την Ανατολική: Κίτσιος Ευάγγελος.
Για τη Βασιλική: Γαλάνης Αναστάσιος, Διαμάντη Νίκη, Κάκκαβος Νικόλαος, Κοσίνας Κωνσταντίνος και Παππά Αντωνία – Λεμονιά.
Για τη Δαφνούλα: Δημητρίου Δημήτριος, Ράπτης Ηλίας, Σταύρου Σταύρος και Σταύρου Κωνσταντίνος.
Για το Δροσοχώρι: Αρλέτου Ευφροσύνη, Κοσμάς Δημήτριος, Μελιγγιώτης Παντελής και Μπίστας Νεκτάριος.
Για την Ηλιοκάλη: Παππά Ελένη, Σιούλης Ηλίας και Τασιούλας Πέτρος.
Για την Καστρίτσα: Βάσιος Σπυρίδων, Ζαρογιάννης Σωτήριος, Καραγιώργος Γεώργιος και Τσιάκου Μαριάννα.
Για το Κουτσελιό: Κακαράντζας Μιχαήλ, Κρανάς Ευάγγελος και Ντακούμη Παναγιώτα.
Για την Κράψη: Σιώζιος Κωνσταντίνος.
Για τους Λογγάδες: Γκόλιας Νικόλαος, Μπάγιας Γεώργιος και Φίλιος Δημήτριος.
Για τα Μουζακαία: Βέντζης Νικόλαος, Γεωργούλας Πέτρος και Καλαμπόκη Κωνσταντίνα.
Για την Πλατανιά: Βλέτσου Σταματία, Κατέρη Ελένη και Λίλη Αφροδίτη.
Για τον Πλάτανο: Κούτλας Ευάγγελος.
Για το Χαροκόπι: Αντωνίου Γεώργιος, Κοσμά Καλλιόπη και Μάγκος Λάμπρος.

Σχετικά άρθρα

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας

Τ. Καλογιάννη: Εκτίμηση για τους κ.κ. Νάτση, Πατσούρα και Παπαχρήστο

Κάλεσμα συμμετοχής και αγώνα για τον δήμο του 2030