ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με αισιοδοξία για τη νίκη η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Με διάχυτη την αισιοδοξία για νικηφόρο αποτέλεσμα στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η πρώτη επίσημη συνάντηση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».

Τα μέλη του συνδυασμού είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να ενημερωθούν τόσο για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής όσο και για τους βασικούς άξονες του προγράμματος.
Ο δήμαρχος Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Καψάλης καλωσόρισε παλιούς και νέους υποψηφίους, ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη και επισημαίνοντας ότι το ψηφοδέλτιο της παράταξης χαρακτηρίζεται από ποιότητα, ανανέωση και δυναμισμό. «Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη πενταετία με πολλές προκλήσεις. Η ποιότητα, ωστόσο, του ψηφοδελτίου μας προσφέρει τη σιγουριά να εγγυηθούμε ότι θα είμαστε αποτελεσματικοί για το κοινό καλό. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας χωρίς κομματικές διακρίσεις, αλλά με κοινό στόχο να πάρει το Πωγώνι τη θέση που του αξίζει», τόνισε ο κ. Καψάλης.
Στο ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» συμμετέχει σύσσωμη η δημοτική αρχή, πλην του Βασίλη Μάτσια, που για προσωπικούς λόγους δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος αλλά θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της παράταξης, προσφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές του, πλαισιωμένη από νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και με διάθεση για κοινή προσφορά. «Η εμπειρία συναντά την ανανέωση και το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει», σημείωσε ο κ. Καψάλης.
Ο δήμαρχος Πωγωνίου έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας, επισημαίνοντας την επιτυχία της δημοτικής αρχής στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, ώστε ο Δήμος να καταστεί οικονομικά αυτοτελής. «Η οικονομική κρίση περιόρισε δραματικά τα έσοδα των Ο.Τ.Α. και, παρά το γεγονός ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, οι πόροι δεν αποδόθηκαν ποτέ στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πρώτο μας μέλημα ήταν να φροντίσουμε να αναζητήσουμε πόρους πέρα από την κρατική χρηματοδότηση, ώστε να τα διαχειριστούμε προς όφελος των δημοτών μας», τόνισε. Σήμερα ο δήμος Πωγωνίου πετυχαίνει έσοδα της τάξης του 1εκ. ευρώ μέσω του αιολικού πάρκου, του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού και της ξύλευσης, ενώ είναι σε εξέλιξη υδροηλεκτρικό έργο στην Κοινότητα Μαζαρακίου, που εκτιμάται ότι θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο ταμείο του Δήμου.
Παράλληλα ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τα έργα που ήδη εκτελούνται αλλά και για το όραμα της παράταξης για την επόμενη 5ετία. «Σας χρειαζόμαστε όλους γιατί εσείς είστε ο Δήμος Πωγωνίου», κατέληξε.
Θα ακολουθήσει αντίστοιχη συνάντηση με τους υποψηφίους των κοινοτήτων, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των επισκέψεων στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου.

Σχετικά άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για την επανάχρηση

Δήμος Πωγωνίου – Προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων

Σε πέντε προτάσεις στο Interreg «Ελλάδα – Αλβανία» ο Δήμος Πωγωνίου