ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ποντάρει στη σύγκριση η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»

Να κάνουν τη σύγκριση με το έργο που άφησε η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» την περίοδο που είχε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Ιωαννιτών, καλεί τους δημότες ο επικεφαλής της παράταξης, πρώην δήμαρχος Νίκος Γκόντας, ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, που θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Το έργο της περιόδου 2002–2010, μιας περιόδου μακρινής χρονικά και με τελείως διαφορετικές συνθήκες, βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της παράταξης, σε συνδυασμό με την ανανέωση της κατά 90%, όπως ανέφερε ο κ. Γκόντας σε συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας μάλιστα πως «ό,τι τοξικό υπήρχε, αποβλήθηκε, και ό,τι τοξικό επιχειρήθηκε να μπει, πάλι αποβλήθηκε».
Ο κ. Γκόντας χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο, που καταθέτει στην κρίση των δημοτών, ως το «ποιοτικά καλύτερο που έχει παρουσιαστεί σε αυτή την πόλη», γεγονός που, όπως πρόσθεσε, μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον του τόπου και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, μεταξύ των οποίων η επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας.
«Στο παρελθόν και επί των ημερών της διοίκησης του δήμου από την παράταξή μας, η πόλη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια σε έργα, συγκρινόμενη με πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, και αυτό είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη εγγύηση ότι μπορούμε και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχουμε όσα δικαιούται αυτή πόλη», τόνισε ο κ. Γκόντας, καλώντας τους δημότες να συγκρίνουν το έργο και αυτό των επόμενων και της σημερινής διοίκησης.
«Να κάνουν τη σύγκριση. Τι έγινε επί των ημερών μας και τι από κει και πέρα μέχρι και σήμερα. Είμαι πεπεισμένος ότι η σύγκριση αυτή θα μπορέσει να δείξει ποιος μπορεί νε εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον. Η πόλη μας μπορεί να ξαναζωντανέψει, να κάνει νέο ξεκίνημα από εκεί που σταμάτησε. Όσες φορές μας τίμησαν οι συνδημότες μας, αυτό που υποσχεθήκαμε, ήταν λιγότερο από αυτό που κάναμε», σημείωσε, αναφερόμενος σε κάποια έργα όπως οι πεζόδρομοι, τα πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία και στα «Σφαγεία», ο Οίκος Ευγηρίας κ.ά., τα οποία χαρακτήρισε «έργα πνοής, που αναβάθμισαν την πόλη και άφησαν το αποτύπωμά τους».
Μάλιστα, αναφέρθηκε σε κάποιους τομείς όπως η καθαριότητα, λέγοντας πως είχαν γίνει «άλματα που διακόπηκαν» από τις μετέπειτα διοικήσεις, παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι η διακυβέρνηση αφορούσε τον τότε –Καποδιστριακό – Δήμο Ιωαννιτών και όχι τις σημερινές δημοτικές ενότητες.
Από την έμμεση κριτική σε όλες τις διοικήσεις από το 2006 και μετά, ο κ. Γκόντας δεν εξαίρεσε ούτε τη σημερινή, της οποίας υπήρξε μέρος σχεδόν καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας, μέχρι πριν από λίγους μήνες. «Συμπορευτήκαμε, αλλά δεν ταυτιστήκαμε. Διαθέσαμε δυνάμεις και στελέχη, χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα. Η σύμπραξη έγινε λόγω της αθλιότητος του νόμου, που σήμερα δεν υπάρχει κανένας να τον υποστηρίζει. Συμπράξαμε με προγραμματικές συμφωνίες, όπως για εργασιακή ειρήνη στη ΔΕΥΑΙ και κανείς δεν είναι περήφανος για το αποτέλεσμα ως προς αυτό», τόνισε ο κ. Γκόντας, αποφεύγοντας να κρίνει το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής και παραπέμποντας στους πολίτες να δώσουν την απάντηση στις εκλογές.
«Στόχος μας από τις εκλογές είναι να πάρουμε την ευθύνη της πόλης στα χέρια μας. Με βάση τη σύγκριση του έργου μας και με την πεποίθηση ότι το ψηφοδέλτιό μας είναι το πλέον ποιοτικό ψηφοδέλτιο και αποτελεί εγγύηση για το αύριο της πόλης», κατέληξε, καλώντας στην κεντρική εκδήλωση και ομιλία τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Du Lac.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας